Derby je naše! Parádní výkon a tři body | SK Slavia Praha
Více

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

Slávistky vstoupily do druhého nadstavbového derby sezony ve velkém stylu a brzy se ujaly vedení. V 9. minutě poslala Tereza Krejčiříková krásný centr z pravé strany, který Martina Šurnovská hlavou proměnila ve vedoucí gól za záda brankářky Kožurikové. Ve 32. minutě přišla podobná akce, když Gabriela Šlajsová poslala míč do vápna a Kateřina Svitková ho uklidila pod břevno. Do konce poločasu se Martina Šurnovská trefila podruhé, když ve 41. minutě využila přihrávku Terezy Szewieczkové a nádherně vystřelila pod břevno. Ve druhém poločase se dokázala prosadit pouze Sparta. Ve 59. minutě využila chybu v rozehrávce Adéla Trachtová. Slávistky triumfovaly i ve druhém derby nadstavbové části sezony a prodloužily tak svou neporazitelnost v lize na 25 zápasů v řadě.

„Myslím, že to byla jednoznačná výhra. Hrály jsme přesně podle našich představ a vstřelily tři branky, i když jich mohlo být ještě víc. Klíčovým momentem byla naše rychlá úvodní branka a velmi dobrý poločasový výsledek. Letošní dominanci si opravdu užíváme, každý týden máme co slavit. Je to opravdu nádherné,“ zhodnotila utkání dvoubranková střelkyně Martina Šurnovská.

Poslední utkání sezony je naplánováno na sobotu 25. května od 14:00 v Horních Měcholupech. Po zápase dojde na slavnostní ceremoniál při předání mistrovské trofeje

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články