Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Dvaadvacetiletý brankář A-týmu Jan Sirotník prodlužuje smlouvu se Slavií. První fotbalové kroky absolvoval v Králově Dvoře, kde s fotbalem začal v šesti letech, o rok později už mladý brankář zamířil do Slavie. V sezoně 2018/2019 se s týmem U19 stal vítězem dorostenecké ligy.

„Slavia je pro mě srdcová záležitost. Vážím si prodloužení opravdu hodně, ještě ke všemu, když jsem teď zraněný. Ve Slavii jsem šestnáct let a je to pro mě další motivace do mé práce,“ říká po podpisu Jan Sirotník.

V sezoně 2021/2022 byl s B-týmem u postupu do druhé ligy, ve které následně odchytal sedm utkání a v zimě zamířil na hostování do Varnsdorfu. Po konci soutěžního ročníku se vrátil zpět do Slavie a v letošní sezoně pravidelně nastupuje za B-tým ve třetí lize.

V zimní přípravě si na soustředění připsal první start za A-tým v přípravném utkání proti Sönderjyske.

„Na první zápas za A-tým vzpomínám často, ještě víc teď, když jsem zraněný. Doufám, že až se uzdravím, odchytám zápasy za B-tým, tak že by mohla přijít nějaká šance zase mezi třemi tyčemi A-týmu,“ vyhlíží Sirotník.

Momentálně Sirotník laboruje se zraněním zápěstí, kdy je po operaci v rekonvalescenci a předpokládaný návrat na trávník je se začátkem letní přípravy.

Gratulujeme k prodloužení smlouvy a přejeme brzký návrat na hřiště, Sirka!


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články