Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul | SK Slavia Praha
Více

Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul

Žáci U15 a U14 předvedli proti FTA povedené výkony i s dvouciferným výsledkem. Mladší dorostenci si po výhře v Liberci pojistili mistrovský titul. Přípravky změřily síly s výběry PFS. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FC Silon Táborsko B vs. SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Sestava: Kolář - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval, Švec (90. Behenský), Žitný, Pech Dom. (88. Sy), Ogungbayi (71. Pudil A.), Toula, Tecl (90. Rama)

Góly: 45. Toula, 63. Trédl

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Po dvou výsledkových zaváháních jsme v utkání proti Táborsku potřebovali zabrat. Nutno říct, že soupeř v celé sezóně předvádí na domácím hřišti výborné výkony, které jsou podložené i výsledky. V ofenzivě jsme byli kvalitní, trpěliví a po zásluze jsme šli ke konci poločasu do vedení. Ve druhém poločase jsme se prosadili po skvělé individuální akci Pecha. Směrem do defenzivy jsme předvedli jeden z nejvyspělejších výkonů v sezóně, což dokazuje fakt, že si soupeř nevytvořil žádnou šanci. Jsme rádi, že jsme kromě neproměněné penalty během celého zápasu nepřipustili žádné komplikace.

U19

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:0)

Sestava: Tomas – Herák, Mervard, Boledovič, Piták (77. Holub) – Hájek, Zamazal, Jelínek T. (84. Jinoch) – Dufek (65. Palán), Pikolon (46. Koffi), Mikulanda (77. Lacko)

Góly: 52. Zamazal, 88. Palán

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Podobné utkání jako na podzim. Velká naše herní dominance a spousta zakončení. Měli jsme výborný vstup do utkání, soupeř se bál hrát a pouze bránil. My si vytvořili gólové situace, ale na rozdíl od minulého zápasu jsme je nevyužili. Soupeř z první střely za vápnem dal vedoucí branku. Po přestávce jsme zvýšili intenzitu presinku a hráli výborně. Brzy jsme srovnali z trestného kopu a vše směřovalo k obratu. Šance přicházely, ale díky několika nadstandardním zákrokům gólmana a obětavým obráncům, kteří zblokovali velké množství střel a vykopli míč z prázdné brány, jsme pořád čekali na vítězný gól. Bohužel nás v době největšího tlaku srazila zbytečná ztráta, další střela z dálky a opět jsme prohrávali. Nevzdali jsme se a v 88. minutě vyrovnal Palán. V závěrečných minutách jsme znovu sahali po výhře, ale další nevyužité šance nás nepustily k výhře.

U18

FK Admira Praha U19 vs. SK Slavia Praha 1:0 (1:0)

Sestava: Jovanoski – Palán (60. Korenc), Kočvara (46. Adam), Kovář, Jelínek L. – Teterya, Holub (46. Filippov), Bahi – Jinoch, Ba (60. Antič), Lacko (60. Kotrba)

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Potvrdilo se, že nám utkání se zachraňujícími se týmy moc nejdou. Na malém hřišti s nerovným povrchem se neodehrálo pěkné utkání. Připravili jsme si malý počet šancí a soupeř hrající o všechno hrál přesně to, co potřeboval. Bloky, souboje a občasný rychlý brejk. Nakonec to Admiře po gólu z ojedinělé šance bohužel stačilo na všechny body.

SK Slavia Praha vs. FK Viktoria Žižkov U19 3:0 (1:0)

Sestava: Jovanoski – Palán (46. Ba), Holub, Kopecký, Fuksa – Franěk (63. Horsinka), Koffi (66. Kotrba), Teterya (66. Bahi) – Lacko, Pikolon, Jinoch

Góly: 9. Jinoch, 53. Pikolon, 70. Kotrba

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a na mokrém povrchu se hrál z naší strany pohledný a rychlý fotbal. V první poločase jsme měli několik zajímavých situací, ale většinu jsme nedotáhli do finále. Gól jsme vstřelili po pěkné spolupráci Palána s Jinochem. Druhý poločas měl úplně jiný obrázek. Nejprve vstřelil gól z dorážky Pikolon. Poté rozhodčí odpískal penaltu pro nás, kterou jsme neproměnili a chvíli na to dostali červenou kartu. Ani početní nevýhoda a několik vynucených změn kluky neodradilo. Naopak soupeř i přes početní výhodu nekladl velký odpor a docházely mu síly. Jsem rád, že kluci nedostali žádný gól, prokázali charakter v početní nevýhodě a pohlídali i centry. Kluci si šli jistě za vítězstvím a přidali ještě gól na konečných 3:0.

U17

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 1:3 (1:2)

Sestava: Dostalík – Skokan, Kočvara, Adam, Jelínek L. (74. Horsinka) – Hubička (74. Palaščák), Filippov, Korenc – Březina, Antič (60. Magada), Kozhushko (60. Kotrba)

Góly: 2. Kočvara, 17. Březina, 53. Antič

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: První šanci k zisku titulu jsme využili a šli si pro vítězství sebevědomým výkonem hned od úvodu. Pomohla nám rychlá branka Kočvarou po rohovém kopu. Na soupeře jsme vyrukovali intenzivní hrou a rychlými kombinacemi jsme si vytvářeli šance. Druhá branka padla po skvělé kombinaci mezi Antičem a Březinou. Nijak jsme se neuspokojili a valili dál. Proti dalšímu navýšení skóre byla naše zbrklost v koncovce a výborný brankář domácích. A jelikož jsme se brankově neutrhli, přišel ke konci poločasu trest z ojedinělého brejku. S týmem to nijak neotřáslo, v kabině byla cítit dobrá energie a síla týmu, která se přenesla i do druhé půle, kdy jsme brzy znovu odskočili na rozdíl dvou branek po úspěšném zakončení Antiče. Pořád jsme se prezentovali aktivní hrou a drželi soupeře na jeho polovině. Panuje spokojenost s výkonem, výhrou, ziskem titulu a návratem několika zraněných do zápasového procesu. Trochu nás mrzí, že jsme to dnes dotáhli bez reprezentantů a nemohli tak týmový úspěch oslavit společně, ale kluci nám dnes určitě přáli a my jim budeme přát úspěch na EURU.

U16

FK Admira Praha U17 vs. SK Slavia Praha 1:5 (1:2)

Sestava: Suda – Kubů, Fuksa, Červenka (61. Horváth), Chaluš – Tománek (46. Frolík), Palaščák, Pastyřík (61. Klepáč) – Drašnar (61. Hájek), Magada (61. Potměšil), Kozhushko

Góly: 4. Magada, 29. Fuksa, 64. Klepáč, 82. Frolík, 89. Kozhushko

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Pomohl nám gól z úvodu utkání. Míč si hezky zpracoval Magada a tvrdou střelou otevřel skóre. Celý zbytek utkání byl v naší režii, poradili jsme si s náročným terénem a dobře jsme kombinovali. Soupeř hrozil jen po standardkách nebo dlouhých nákopech. My jsme se ani dnes nevyvarovali chyb v obraně, ale bylo jich méně. Jednu přesto soupeř dokázal využít.

SK Slavia Praha vs. FK Viktoria Žižkov U17 6:0 (2:0)

Sestava: Paar – Drašnar (61. Chaluš), Červenka, Barčot, Pastyřík – Horváth, Mašek, Srb (61. Pancíř) – Hájek, Klepáč, Brázda (6. Ilinčić)

Góly: 10. Brázda, 35., 70. a 76. Horváth, 52. Hájek, 84. Mašek

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Před zápasem zapršelo, takže míč dobře jezdil a hrálo se pohledné utkání na obě strany. Žižkov se snažil o konstruktivní výstavbu, vysoké napadání, ale hráčská kvalita byla na naší straně. Kluci hráli rychle do otevřené obrany a šancí jsme měli hodně. Soupeř také několikrát zahrozil a trefil břevno. Jinak jsme po celý zápas byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Jsem rád za udržené čisté konto, protože dopředu byl Žižkov nebezpečný.

U15

SK Slavia Praha vs. Football Talent Academy 13:1 (5:1)

Sestava: Vávra – Chadima, Kratochvíl, Kuneš (41. Ilinčić), Baroš – Svoboda, Belžík (41. Pancíř), Kupera – Zadorozhnii, Procházka (65. Srb), Filip

Góly: 4., 27., 60. a 79. Filip, 5. Belžík, 25. a 76. Zadorozhnii, 37., 42. a 65. Procházka, 66. a 80. Srb, 68. Ilinčić

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Pro nás pohodové utkání ve kterém jsme měli šanci si vyzkoušet především hru na soupeřově polovině a zakončení. Soupeř se celý zápas snažil hrát, ale kvalita byla jasně na naší straně. Mrzí nás obdržená branka po rohovém kopu.

U14

SK Slavia Praha vs. Football Talent Academy 6:0 (4:0)

Sestava: Jeřábek – Bryndza, Vacek, Fingerhutt, Šafr (41. Hofman) – Biriukov, Košťál D., Teplý (41. Šourek) – Košťál O., Štěpánek, Novotný

Góly: 16. Košťál O., 19. Štěpánek, 39. a 40. Vacek, 58. Novotný, 70. Biriukov

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Klidný zápas, který jsme po většinu času kontrolovali s míčem u nohy. Vypracovaných šanci však vzhledem k optické převaze mělo být více. Někteří hráči hráli na neobvyklých pozicích a zvládli to dobře. FTA byla nebezpečná v rychlých kontrech, kdy jsme mohli inkasovat. Měli také dobré individuality s chutí hrát, byli fotbaloví a kombinační.

U13

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 3:2

Základní sestava: Jeřábek – Odei, Kočí, Skopec – Rusyn, Petrović, Rakár, Šíma - Rigoci

Góly: Rigoci, Petrović, Sklenář

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Věděli jsme co nás bude čekat. Budějice mají kvalitu, a to se také potvrdilo. Zejména v přechodové části nebo protiútocích nám soupeř dělal problémy, obzvláště když jsme jim nechali prostor. Nám se dařila hra z křídel kde se kluci prosazovali individuálně a rychlostí. Více jsme nabádali také střední záložníky ke střelbě, když na to měli dobrou pozici a klukům se podařilo dvakrát skórovat. Okénka v obraně řešil Odei s pomocí Jeřábka. Co nás sráželo byly nevynucené chyby. Zápas hodnotíme pozitivně. Utkání bylo vyrovnané až do posledních vteřin, kluci se tlačili za vítězstvím a toho se také dočkali.

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 6:3

Sestava: Vacek – Kočí, Skopec, Kléma, Sklenář, Suchý, Šíma, Rigoci, Snášel, Rusyn, Dvořák, Paur

Góly: Rusyn, Dvořák, Kléma

Hodnocení trenéra Adama Ježka: V zápase se střídaly skvělé okamžiky s méně povedenými. Celkově jsme byli ale dominantnějším týmem, když jsme tvořili převážně my. Do šancí jsme se dostávali především po kombinaci v křídelním prostoru, kde nebezpeční byli hlavně Rusyn a Šíma. Chyběla nám ale přesnost v zakončení. Soupeř byl nebezpečný po míčích za obranu, kdy jsme nestíhali v rychlostních soubojích.

U11

FK Pardubice U12 vs. SK Slavia Praha 1:3

Góly: Nesvadba, Kalík, Miketa

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kvalitní soupeř, který byl rychlý, důrazný a fotbalový. My byli rychlejší, hbitější a chtěli jsme víc vyhrát. Celý zápas jsme udrželi vysokou intenzitu, a i když se nám nedařilo proměňovat šance, nepropadali jsme smutku. Naopak kluci ukázali trpělivost a koncentraci. Pardubice měly minimum šancí, a to hlavně díky fantastickému přepínání po ztrátách. Naopak po zisku míče na naší polovině jsme byli velmi často nebezpeční z protiútoků.

U10

SK Slavia Praha vs. Výběr PFS U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: V zápase jsme dominovali, hráli dobře jeden na jednoho s následným zrychlením. Dobře jsme také vyhodnocovali herní situace, měli velkou chuť hrát a dobrý pohyb všech hráčů.

U9

SK Slavia Praha vs. Výběr PFS U10

Hodnocení trenérů Jonáše Jecha a Lukáše Bohovyče: Jeden tým měl téměř celý zápas dobrou aktivitu v nabídce i dobré převzetí míče. Slabší bylo zakončení. Obsazování hráčů bylo ze začátku skvělé a soupeř nemohl rozehrát a dařilo se nám sbírat nakopnuté míče. Postupem času šla ale naše aktivita dolů. Druhý tým měl celý zápas ve svých rukou. Pokud jsme nedělali chyby v přechodové nebo finální fázi, soupeř nás neohrozil. Měli jsme dobře nabrané hráče a získávali míče hned po rozehře. Vyzkoušeli jsme si díky tomu hru proti defenzivnímu bloku. Trpělivost našich hráčů byla dobrá a snažili jsme se si připravit dobrou pozici ke střele nebo i úspěšně obejít více hráčů. Byli jsme ale špatní v zakončení, obzvlášť střelbě ze střední vzdálenosti.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články