Staněk Brankářem sezony, Oscar třikrát s bronzem | SK Slavia Praha
Více

Staněk Brankářem sezony, Oscar třikrát s bronzem

Ligová fotbalová asociace v průběhu týdne zveřejnila vítěze individuálních anket ve FORTUNA:LIZE za sezonu 2023/24, Jindřich Staněk získal ocenění pro nejlepšího brankáře. Jindro, velká gratulace!

Jindřich Staněk dorazil do Edenu 5. ledna, se Slavií podepsal smlouvu do roku 2027. S hvězdou na srdci nastoupil do dvanácti ligových střetnutí, vychytal šest čistých kont.

Na přelomu února a března také vytvořil dlouhou sérii bez inkasování, nulu držel 334 minut. Lepší byl v průběhu ročníku jen královehradecký Adam Zadražil s 365 minutami.

V průběhu nadstavby inkasoval jedinkrát, z posledního duelu v sezoně proti Mladé Boleslavi (4:0) jej vyřadila nemoc. Reprezentační gólman hájil branku Slavie i v obou osmifinále Evropské ligy proti AC Milán.

Staněk vítězstvím v anketě Brankář sezony navázal na svůj triumf z ročníku 2021/22, kdy na trůnu vystřídal Ondřeje Koláře, který gólmanům vládl v sezonách 2019/20 a 2020/21.

Ocenění pro Chytila i Oscara

V anketě Útočník sezony Mojmír Chytil, autor šestnácti ligových tref, obsadil druhé místo. Oscar bere bronz mezi záložníky, zároveň skončil třetí v Hráči roku i Cizinci roku.

Jindřich Trpišovský mezi trenéry obsadil rovněž třetí příčku.

V anketě hlasovali trenéři, kapitáni ligových mužstev a vybraní zástupci médií.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články