Starší žáci se přiblížili k titulu, mládežníci vyrazili na turnaje do zahraničí | SK Slavia Praha
Více

Starší žáci se přiblížili k titulu, mládežníci vyrazili na turnaje do zahraničí

Starší žáci U15 zvládli těžké utkání v Pardubicích a jsou tři kola před koncem blízko titulu. B-tým porazil v klíčovém utkání v boji o postup Domažlice. Mládežníci vyrazili na mezinárodní turnaje do zahraničí. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. TJ Jiskra Domažlice 1:0 (1:0)

Sestava: Kolář - Trédl, Konečný, Hunal (84. Behenský), Zachoval, Švec, Žitný, Pech Dom. (74. Rama), Pech Dav. (67. Pudil A.), Toula, Tecl (84. Vorlický)

Gól: 32. Tecl

U18

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové U19 1:0 (1:0)

Sestava: Jovanoski – Palán, Hubička, Kočvara, Adam (64. Kotrba) – Teterya, Koffi (71. Ba), Holub – Mikulanda (57. Bahi), Lacko, Jinoch (71. Horsinka)

Gól: 28. Teterya

FK VIAGEM Ústí nad Labem U19 vs. SK Slavia Praha 6:3 (3:2)

Sestava: Dostalík – Jelínek L., Kočvara, Kopecký, Herák (61. Ba) – Franěk (61. Březina), Filippov, Bahi (61. Horsinka) – Teterya, Lacko (46. Mikulanda), Jinoch

Góly: 7. a 27. Teterya, 68. Březina

Hodnocení trenéra Denyse Luksíka: V zápase jsme narazili na dobře připraveného soupeře, který šel brzy do vedení. Během chvíle jsme ale dokázali zápas otočit. Do poločasu jsme však opět o branku prohrávali a po našem tlaku na začátku druhé půle jsme dostali čtvrtý gól. Poté jsme se ještě dokázali vrátit do zápasu, ale i přes množství šancí jsme se už neprosadili, naopak ještě inkasovali. Sledovali jsme ofenzivně kvalitní utkání, bohužel jsme dnes nebyli kvalitní v defenzivní části.

U16

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové U17 5:1 (2:0)

Sestava: Paar – Skokan, Fuksa (60. Pastyřík), Chaluš – Drašnar, Palaščák, Korenc, Horváth (60. Červenka), Kozhushko (60. Hájek) – Brázda, Magada (34. Klepáč)

Góly: 20., 37., 48. a 83. Brázda, 53. Klepáč

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Z naší strany výborný zápas a předčili jsme soupeře ve všech činnostech hry. Byli jsme dobří v soubojích, dařila se nám výstavba hry a plynuly z toho hezké akce, zejména po levé straně. Kluci více chtěli, byli velmi dobře nastavení v hlavách a myslím, že po celý zápas jsme měli hru pod kontrolou.

FK VIAGEM Ústí nad Labem U17 vs. SK Slavia Praha 1:7 (0:3)

Sestava: Suda – Drašnar (46. Skokan), Červenka, Fuksa (60. Janota), Chaluš – Pastyřík, Palaščák (60. Ferenc), Klepáč (46. Brázda) – Hájek, Kozhushko, Horváth

Góly: 19., 21. a 28. Klepáč, 59. Kozhushko, 66. a 83. Brázda, 81. Horváth

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V utkání jsme některé hráče dali na netradiční pozice, abychom je dostali do nekomfortu. Kluci to zvládli velmi dobře a máme také radost z návratů hráčů po zranění.

U15

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Sestava: Suchý – Chadima (51. Kubeš), Kratochvíl, Kuneš, Pancíř (41. Svoboda) – Mašek, Srb, Kupera (41. Baroš) – Filip, Procházka (41. Zadorozhnii), Belžík (41. Ilinčić)

Gól: 33. Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas byl velmi vyrovnaný. Pardubice hrály spíše dlouhé míče, ale chvílemi dokázali i slušně kombinovat. Nebezpečných šancí si vytvořili více než my. My jsme v kombinaci dělali velké množství nevynucených chyb a to zejména v přechodové fázi. Gól jsme vstřelili po krásné akci středem hřiště. Druhý poločas už byl výrazně pro nás. Soupeře jsme do žádné velké příležitosti nepustili. Kombinace byly nápaditější, přesnější a vytvořili jsme si jasné gólové příležitosti, které jsme bohužel neproměnili.

U14

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

Sestava: Fukna – Šafr, Fingerhutt, Vacek, Hofman – Štěpánek, Biriukov, Teplý (58. Hurych) – Košťál O. (41. Bryndza), Šourek, Novotný (78. Střihavka)

Gól: 6. Teplý

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Pozitivem je podařený úvod utkání, kde jsme předvedli několik hezkých akcí a i vstřelili krásný gól. Dalším pozitivem je, že se nám vrací dlouhodobě nemocní nebo zranění hráči. Negativem je, že jsme od 30. minuty postupně ztráceli tempo a postupem času měli ze hry více domácí. Ti k fotbalovosti dokázali přidat i fyzično. Soupeř si vypracoval šance, ale i my mohli skórovat. Druhý poločas jsme si vyzkoušeli i aktivně nenapadat a hrát ve středním bloku. Bohužel to neděláme vůbec často a tak blok nebyl kompaktní, avšak prvotní zkušenost přínosná.

U13

Turnaj Dunajská Streda

Sestava: Jeřábek, Vlasák – Kočí, Odei, Snášel, Šíma, Petrović, Rakár, Suchý, Dvořák, Rigoci, Rusyn, Skopec, Sklenář, Kléma, Žežulka, Javůrek, Hanzal

Celkové umístění:
6. SK Slavia Praha

Nejlepší brankář turnaje: Dominik Jeřábek

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Turnaj byl velmi vyrovnaný. V zápasech rozhodovaly maličkosti a chyby. My jsme je dělaly a to nás bohužel sráželo občas dolů v zápasech.

U12

Memoriál Francesc Vila - Andorra

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SD Huesca 4:0 (Plháček, Jozífek, Pokorný, Lžíčař)
SK Slavia Praha – Real Sociedad 2:1 (Plháček, Hošek)
SK Slavia Praha – Villarreal CF 1:0 (Botnari)

Semifinále:
SK Slavia Praha – CA Osasuna 6:0 (3x Vrabec, Hošek, Jozífek, Lžíčař)

Finále:
SK Slavia Praha – Toulouse FC 0:1

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První den si to všechno sedlo. Kluci hráli skvěle. I pod tlakem soupeřů jsme dokázali dobře vystavovat. Dobře jsme otáčeli hru, dobře jsme se rozhodovali, byli jsme přesní v kombinaci a každý přidal i něco navíc. Všechny týmy proti nám hráli přímočaře. Bohužel jsme naše tažení turnajem nedotáhli do úplného konce. V prvním poločase finále jsme byli lepším týmem. Soupeř se s výstavbou nepáral a my byli hodně na míči a vytvořili jsme si i šance, bohužel bez gólu. Ve druhém poločase převzal iniciativu soupeř a ze šancí dokázal jednu proměnit. V poslední minutě jsme mohli srovnat, ale trefili jen brankáře. Celkově skvěle zorganizovaný turnaj, skvělá konfrontace a od kluků i výborné výkony.

U11

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha 17:1

Góly: 4x Miketa, 4x Šálený, 2x Zouhar, 2x Kaiser, Pavlíček J., Pavlíček V., Melvin, Kalik, Háječek

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: Kluci byli nabádáni k aktivní hře, což i dokonale přenesli do hřiště. Dnes dobré věci výrazně převýšily chyby, na druhou stranu také musíme říci, že nás soupeř dnes moc neprověřil.

U10

Memoriál Francesc Vila - Andorra

Celkové umístění:
5. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Skvělý turnaj, organizace i počasí. Ve všech zápasech jsme vypadali herně velice dobře až na poslední zápas ve skupině s Realem Sociedad. Celý turnaj jsme se snažili vystavovat za každé situace, a to jak do obránců, tak do záložníků nebo útočníka. Trošku jsme oproti soupeřům zaostávali v taktické vyspělosti a chování v jednotlivých situacích a jejich vyhodnocování. To ale také může souviset s tím, že soupeři byli ochotni udělat cokoliv pro výsledek bez takového důrazu na individuální rozvoj hráčů.

U9

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha U10

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: V až tropických podmínkách jsme první polovinu utkání drželi s Tempem krok, možná jsme byli i trochu lepším týmem. Měli jsme více ze hry, ale góly jsme soupeři darovali a nebyli jsme účinní a chytří v útočné třetině hřiště. Poté ale přišly rychlé góly soupeře a my jsme měli hlavy dole. Začali jsme bourat do soupeře, dělat spoustu chyb a byli jsme zbrklí na útočné polovině. Tempo ucítilo šanci a už ji nepustili.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články