Osm slávistů v české nominaci na EURO | SK Slavia Praha
Více

Osm slávistů v české nominaci na EURO

Trenér Ivan Hašek v úterý nominoval osm slávistů na EURO 2024 v Německu. Před zahájením šampionátu se reprezentace utká ve dvou přípravných duelech s Maltou a Severní Makedonií, do turnaje vstoupí 18. června soubojem s Portugalci.

Na EURO 2024 odcestují s národním týmem David Douděra, Tomáš Holeš, David Zima, Tomáš Vlček, Lukáš Provod, Matěj Jurásek, Mojmír Chytil a Jindřich Staněk, který získal ocenění od LFA za nejlepšího brankáře sezony 2023/24.

O gólmanský trojlístek se bude tradičně starat Radek Černý.

Mezi náhradníky figurují Lukáš Masopust, Petr Ševčík, Václav Jurečka a Ondřej Zmrzlý

„Hrozně se na to těším, je to pro mě osobně asi poslední velký turnaj. Doufám, že se nám podaří stejný úspěch, kterého jsme dosáhli na minulém EURO, a dojdeme alespoň do čtvrtfinále,“ přeje si Tomáš Holeš a zmínil početné zastoupení svých současných i bývalých spoluhráčů ze Slavie.

„Už když jsem v reprezentaci začínal, byla reprezentace složená z velké části ze slávistů. O to je to vždycky lepší, pokaždé se tam těším. Potkám se s kluky, se kterými jsem hrál, jsou tam i současní slávisti. Na to je potřeba spoléhat. Vím, že když s nimi budu na hřišti, bude to dobré. Budeme sehraní, známe se z klubu. Jsem moc rád, že v repre je tolik slávistů, protože si to zaslouží.“

Češi nejprve odehrají dvě přípravná utkání s Maltou 7. června od 17:30 v rakouském Grödigu a se Severní Makedonií 10. června od 18:00 v Hradci Králové.

Mistrovství Evropy započne národní tým s favorizovaným Portugalskem 18. června v Red Bull aréně. Následně odcestuje do Hamburku, kde odehraje dvě utkání, a to s Gruzií 22. června a o čtyři dny později 26. června poslední zápas skupiny s Tureckem.

Jak se slávistům v národním týmu povede, můžete sledovat na obrazovkách ČT sport. Ať se daří, kluci!

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články