Do Slavie přichází trenér Jiří Žilák | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází trenér Jiří Žilák

Mládežnická akademie posiluje trenérský úsek. Na pozici šéftrenéra kategorií U17, U19 a B-týmu přichází dlouholetý trenér mládežnických reprezentací Jiří Žilák.

Ve struktuře mládežnické akademie tak po odchodu Miroslava Beránka dochází k opětovnému obsazení pozice šéftrenéra kategorií U17, U19 a B-týmu.

„Po odchodu Miroslava Beránka jsme hledali vhodného kandidáta na jeho pozici. Dočasně ji tak musel zastávat z pozice šéftrenéra akademie Tomáš Heidenreich. Nyní s příchodem Jiřího Žiláka dochází k opětovnému obsazení této pozice a Tomáš Heidenreich se tak bude moci opět plně věnovat chodu týmů v celé akademii,“ říká k příchodu manažer akademie Petr Hurych.

Jiří Žilák působil jako hlavní trenér reprezentací necelých šest let. Na klubové úrovni ve Viktorii Plzeň strávil jedenáct let. Nyní se ke klubovému fotbalu vrací.

„Práce ve Slavii je pro mě velká výzva. Největší rozdíl oproti trénování v reprezentaci vnímám určitě v dennodenní komunikaci a práci s hráči a trenéry. Po šesti letech u reprezentace jsem cítil, že teď je ten správný moment se do každodenní práce v klubu pustit,“ vyhlíží práci ve Slavii Jiří Žilák.

Žilák naposledy vedl mládežnickou reprezentaci do sedmnácti let, která po pěti letech postoupila na mistrovství Evropy. Na turnaji tým pod jeho vedením vyhrál skupinu, ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu vypadl s Dánskem.

„Jsem na celý tým pyšný. A jsem hrdý za způsob, kterým jsme se na EURU prezentovali. Postup do semifinále byl blízko, smutné emoce po vyřazení byly veliké. Postupem času ale bude převládat racionální uvědomění si velkého úspěchu a zkušenosti, které jsme načerpali,“ ohlíží se za závěrečným turnajem nový šéftrenér dorostu.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články