Proti PSG nebo Man City. Přípravky na turnajích v Holandsku | SK Slavia Praha
Více

Proti PSG nebo Man City. Přípravky na turnajích v Holandsku

O víkendu se žákovské i přípravkové týmy U11, U10 a U9 zúčastnili prestižních turnajů v Holandsku. Nejstarší kategorie se na turnaji v Oldenzaalu střetla s Feyenoordem, Ajaxem nebo Leverkusenem. Přípravky čekal prestižní turnaj Robin van Persie v Rotterdamu s Dortmundem, PSG a Manchesterem City.

V holandském městě Oldenzaal, které leží jen pár kilometrů od hranic s Německem, se konal tradiční mezinárodní turnaj pro kategorii U11. Slávisté v základní skupině porazili Royal Antverpy, Ajax Amsterdam i FC Kodaň a postoupili do nedělní nadstavby. Druhý den se žáci potkali s Feyenoordem Rotterdam, dánským Gentofte a švédským Hammarby. Z těchto zápasů si mládežníci odnesli dvě výhry, což jim přisoudilo konečné 5. místo.

„Do turnaje jsme vstoupili velmi dobře. Druhý zápas jsme předvedli koncentrovaný výkon a Antverpy jsme do ničeho nepustili. Po přesunu na přírodní trávu jsme hráli s Ajaxem, kdy jsme měli bojácný začátek. Postupně jsme si začali věřit a hrál se vyrovnaný zápas. Kodaň nás herně neprověřila a zápas s Leverkusenem jsme zase nehráli dobře my. Druhý den jsme nadstavbu začali zostra s Feyenoordem. Byl to velice tvrdý a rychlý zápas, který nepřinesl moc vyložených šancí a bohužel jsme podlehli po penaltách. Z porážky jsme se rychle sebrali a po krásném zápase s Gentofte a Hammarby jsme měli na tvářích jen úsměvy. Za celý turnaj jsme obdrželi 4 góly a neprohráli zápas v základní hrací době. Tým má obrovskou vůli a je pro ně přirozené nechat na hřišti všechno. Máme také správné lídry s fotbalovou kvalitou a herním myšlením. Domů jedeme hrdí a s chutí pracovat dál,“ neskrýval radost a pocity z turnaje hlavní trenér týmu U11 Daniel Vilhelm.

O 200 kilometrů dál v Rotterdamu hrály další slávistické týmy U10 a U9. Ty se zúčastnily turnaje bývalého nizozemského útočníka Robina van Persieho, který se koná každé dva roky a slávisté jsou jeho pravidelným účastníkem. Turnaj je tradičně obsazen nejlepšími evropskými akademiemi v čele s Feyenoordem, Manchesterem City, Ajaxem, PSG a Dortmundem.

Starší kategorii U10 čekal v sobotu v základní skupině mimo jiné francouzský Lyon, čerstvý mistr Premier League Manchester City nebo Anderlecht Brusel. V nedělní nadstavbové skupině pak mládežníci změřili síly i s domácím Feyenoordem, anglickou Swansea a FC Kodaň.

„Všechny naše zápasy byly ve vysoké intenzitě. Odehráli jsme skvělé zápasy. Vždy rozhodovala první branka. Pokud jsme ji dali my, byli jsme odvážní, sebevědomí, kreativní a klidní na míči. Ale pokud jsme první inkasovali, byl to pravý opak. Druhý den už se na hráčích podepisoval náročný program. Některé týmy jsou dál v rychlosti a taktické vyspělosti. Nám často schází další myšlenky. Některé týmy jsou v tomto vyspělejší. Kreativita, překvapení a schopnost udělat něco nepředvídavě, je něco, na co u nás nejsme moc zvyklí,“ sdílel své poznatky z víkendu hlavní trenér týmu U10 Petr Bystričan.

Nejmladší kluci z U9 během úvodního turnajového dne herně dominovali proti belgickým Brugám, Paris Saint-Germain i Borussii Dortmund. Úspěšně si vybojovali postup mezi nejlepší mužstva, se kterými se utkali v neděli. Závěrečný den měli slávisté i trochu smůly, obzvláště v penaltových rozstřelech proti skotským Rangers a domácímu Feyenoordu. V Rotterdamu ale sešívaní talenti zanechali skvělý dojem z krásných gólů a předvedených dovedností.

„První hrací den nás nikdo výrazně nepřehrával, spíše naopak a byli jsme silní v dovednostech. Mrzelo nás ukvapené chování v poslední třetině hřiště. Druhý den a nadstavbová skupina nám přihrála hned nejtěžšího soupeře na turnaji z Anderlechtu. Byli jsme nebezpeční, ale šance jsme neproměnili. Další zápas jsme měli perfektně rozehraný, ale polevili jsme v koncentraci. Do zápasu s Feyenoordem jsme byli hlavami dole což se podepsalo na našem výkonu. V utkání o umístění proti Rangers jsme dominovali, avšak smolně podlehli po penaltách. V odvetě s Feyenoordem jsme mobilizovali všechny síly a vyplatilo se. Dominovali jsme, ale ve dvou vyložených šancích jsme selhali a na penalty opět prohráli. Konečné 8. místo je pro nás zklamáním, protože celý tým měl určitě minimálně na stupně vítězů,“ komentoval průběh turnaje hlavní trenér kategorie U9 Jan Dus.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články