Mikuláš Konečný prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Mikuláš Konečný prodloužil smlouvu se Slavií

Čerstvě osmnáctiletý obránce Mikuláš Konečný prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt trvá do 30. 6. 2028.

„Pocity po podpisu jsou skvělé. Děkuji za důvěru, kterou do mě Slavia vložila. Doufám, že všechno bude pokračovat čím dál lépe. Přechod mezi dospělé byla těžká zkouška. Je to hlavně více fyzicky náročné, jak druhá liga, tak i třetí. Na soustředění s A-týmem se mi potvrdilo, že hrát ve Slavii za A-tým není nic jednoduchého a člověk si to musí vybojovat,“ říká po prodloužení smlouvy Mikuláš Konečný.

Své první fotbalové krůčky absolvoval Mikuláš v partnerském klubu FC Háje Jižní Město. V roce 2018 pak z Hájů zamířil do slávistické akademie. V sezoně 2021/2022 získal s kategorií U17 mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize. Stal se také vítězem Československého poháru, kdy sešívaní porazili slovenského mistra U17 AS Trenčín 1:0. V sezoně 2022/2023 zasáhl za U19 do utkání UEFA Youth League proti Genku. V utkání na půdě belgického soupeře se dokonce dokázal gólově prosadit.

Ve druhé polovině sezony 2022/2023 začal pravidelně nastupovat za slávistický B-tým ve druhé lize. Svými výkony si řekl o nominaci na letní soustředění s A-týmem. Na letním přípravném kempu v Rakousku zasáhl do přípravného utkání proti Rakówu.

Gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších let ve Slavii!

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články