U15 ovládla žákovskou ligu, dorostenci zakončili jaro vítězně | SK Slavia Praha
Více

U15 ovládla žákovskou ligu, dorostenci zakončili jaro vítězně

Slávisté z U15 vyhráli i v Liberci a jsou mistry České ligy žáků. Dorostenci zakončili jaro ve Frýdku-Místku plným počtem bodů. Mladší žáci hráli mezinárodní turnaj v Karlových Varech. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

Sokol Hostouň vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:3)

Sestava: Slavata – Piták, Trédl, Bejbl (70. Hunal), Behenský, Vorlický, Žitný, Hájek, Jelínek T. (63. Švec), Dufek (70. Sy), Rama (63. Škoda)

Góly: 7. Jelínek T., 29. a 37. Vorlický

U19

FK Frýdek-Místek vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Sestava: Rezek (46. Tomas) – Palán (64. Franěk), Mervard, Kovář, Holub (75. Beran) – Naskos, Koffi, Slončík – Belžík (64. Kopecký), Kohout (46. Mikulanda), Kolářík

Góly: 11. Kohout, 59. Mikulanda

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Poslední kolo nás čekal sestupující Frýdek. Utkání ve velkém horku bylo v naší režii, což jsme potvrdili vedoucím gólem. Soupeř zahrozil během první půle hlavičkou z rohu, jinak jsme je do ničeho nepouštěli. Druhý poločas se odvíjel stejným způsobem. Belžík trefil z půlky krásným lobem břevno a v několika zákrocích se vyznamenal dobře chytající brankář domácích. Vedení jsme navýšili po velkém tlaku ve vápně Mikulandou. Další možnosti k navýšení jsme bohužel nevyužili a soupeř z ojedinělého brejku snížil. V závěru jsme odvrátili sérii standardních situací a dovedli zápas do vítězného konce.

U18

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Sestava: Kalanin – Palán (71. Frolík), Adam, Kopecký, Jelínek L. (46. Ba) – Mikulanda (78. Suda), Franěk, Bahi (44. Antič) – Lacko, Teterya, Jinoch (71. Palaščák)

Góly: 1. Mikulanda, 77. Kopecký

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Do dnešního utkání jsme měli velmi dobrý vstup, kdy jsme hned v 1. minutě vstřelili gól po krásné akci Mikulandy. Naše hra ale po rychlém gólu nevypadala dobře, byli jsme zbrklí a ztráceli hodně míčů. Ve finální fázi jsme nebyli moc nebezpeční. Na hráčích už byla znát únava po celé náročné sezóně. Druhý poločas měl podobný herní obraz na obou stranách. Patnáct minut před koncem krásně poslal míč do vápna přímo na hlavu Kopeckému Mikulanda a zvýšili jsme náskok na konečných 2:0.

U17

FK Frýdek-Místek vs. SK Slavia Praha 2:6 (1:1)

Sestava: Dostalík – Kolísek, Hubička, Kočvara, Beran – Palaščák, Frolík, Korenc (76. Kolářík) – Březina (76. Belžík), Kotrba (62. Antič), Németh (62. Šmiga, 88. Slončík)

Góly: 41. Palaščák, 50. Kotrba, 53. a 70. Březina, 64. Kočvara, 90. Slončík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Utkání jsme si ztížili hned v úvodu, nezachytili jsme start a domácím věnovali tři šance, kdy třetí už skončila v naší síti. Dlouho jsme se hledali, nefungoval nám střed hřiště a křídla se potýkala s technickou nedokonalostí. Tím jsme se připravili o více příležitostí. Pokud jsme se však do šance dostali, byli jsme zbrklí. Druhý poločas byl o dost lepší. V kombinaci jsme zpřesnili, ve velkém vedru našli sílu pro více pohybu a domácím znepříjemnili poslední kolo pěti góly.

U16

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 1:4 (1:3)

Sestava: Paar – Drašnar, Kubů, Červenka, Chaluš – Ferenc (57. Horváth), Skokan, Klepáč – Kozhushko (57. Hájek), Potměšil, Brázda (57. Pastyřík)

Gól: 27. Chaluš

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Budějovice hrály velmi jednoduše, ale účelně a do 25. minuty vedly 0:3 po třech totožných akcích do otevřené obrany. My jsme nezachytili hráče v návratu a soupeř dával do prázdné. Herně náš výkon nebyl špatný, ale jen po vápno. Snížení přišlo Chalušem povedenou střelou. Budějovice přidaly čtvrtý gól ze standardky a tím jejich pobyt na naší polovině ve druhém poločase skončil. Soupeř nám zblokoval zhruba 20 střel nebo jsme mířili nepřesně. Nebyli jsme dostatečně přesní ve finále, proto se nám utkání nepodařilo zdramatizovat nebo otočit.

U15

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 1:6 (0:3)

Sestava: Vávra – Chadima (41. Pancíř), Kratochvíl, Barčot, Baroš – Svoboda (41. Ilinčić), Belžík (41. Procházka), Mašek (41. Kupera) – Kubeš, Srb, Filip (20. Zadorozhnii)

Góly: 6., 40. a 67. Srb, 40. Mašek, 57. Zadorozhnii, 78. Kupera

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas jsme byli sice více na míči, ale měli jsme v kombinaci větší množství nevynucených chyb. Tím se Liberec dostával na míč na naší polovině a pramenili z toho zajímavé možnosti, většinu z nich jsme ale včas zastavili. Na velké šance to bylo v poločase 3:5 pro nás. Na rozdíl od soupeře jsme byli dnes efektivní a třikrát skórovali. Druhý poločas už byl jiný. Kombinaci jsme zpřesnili, byli jsme dominantní, po většinu času na soupeřově polovině a moznosti k zakončení jsme si vytvářeli jednoduše a často. Přidali jsme tři góly a další šance jsme přehrávali na úkor efektivity. Gól jsme obdrželi z ojedinělého brejku.

U14

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 2:4 (1:1)

Sestava: Fukna – Hofman, Šafr, Vacek (41. Pěnkava), Novotný – Biriukov, Fingerhutt, Štěpánek – Šourek, Všetečka (55. Střihavka), Teplý (51. Hurych)

Góly: 33. a 54. Šourek, 61. a 77. Pěnkava

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Směrem do ofenzivy kvalitní zapas. Na míči jsme byli konstruktivní a ve vápně nebezpeční. Liberec byl po celý zápas konstruktivní od své branky, avšak s nízkou úspěšností, i z toho pramenila naše převaha. Soupeř měl několik rychlých a tahových hráčů, kteří nás uměli potrápit.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 1:1

Základní sestava: Jeřábek – Kléma, Odei, Suchý – Dvořák, Rakár, Skopec, Sklenář, Petrović – Rusyn, Rigoci

Gól: Dvořák

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Velké hřiště bylo pro kluky vzpruha a zároveň kvalitní příprava na poslední turnaj v sezóně. Zápas s Liberec byl kvalitní. My se snažili soupeře k ničemu nepustit aktivním pojetím, dobrým pohybem a individuální kvalitou. Gól a příležitosti jsme si vytvářeli z křídel nebo po dobrých kombinacích. Bohužel jsme po přestávce na pití vypadli z tempa a laxností soupeři nabídli pokutový kop a vyrovnání. Poté jsme si vytvořili dostatek šancí, ale vítězství to nepřineslo.

U12

ORLEN CUP - Memoriál Jiřího Feureisla

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Valencia CF 0:2
SK Slavia Praha – Liverpool FC 0:1
SK Slavia Praha – Rijád 0:0
SK Slavia Praha – Berliner FC Dynamo 6:1 (3x Freimann, Dvořák, Botnari, Paur)
SK Slavia Praha – FC Slavia Karlovy Vary 6:0 (2x Vrabec, Freimann, Pokorný, Paur, Lžíčař)

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 2:0 (2x Botnari)
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:1
SK Slavia Praha – Hertha BSC 3:2 (Ficl, Vrabec, Freimann)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:1 (Botnari)

Celková umístění:
4. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V základní skupině hráli kluci velmi dobře. I když jsme první tři zápasy nevyhráli, tak jsme si dokázali vytvářet šance a byli jsme dominantní na míči. Zápas s Valencií byl vyrovnaný, jinak jsme byli ve všech zápasech lepším týmem. Problém byl v poslední třetině hřiště, hlavně v proměňování šancí. V zápase s Berlínem jsme konečně zlomili gólové prokletí. I druhý den to byly dobré konfrontace a v drtivé většině zápasů jsme podávali výborné výkony. Náš herní projev se musel každému líbit. Kluci zaslouží pochvalu.

U11

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 45:13

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Hráli jsme formát 7+1 a mělo to i od soupeře dobrou úroveň. V těžším zápase jsme si tak vyzkoušeli různé herní varianty a hráče.

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 2:2

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Měli jsme od začátku velký tlak na míč. Liberec jsme celý zápas tlačili k jeho brance a vytvářeli si hodně příležitostí, které se nám ale nedařilo proměňovat. Soupeř měl štěstí i před naší brankou, kdy oba góly vstřelil z odražených míčů. Celý náš tým hrál velmi dobré utkání a zasloužil si dnes vyhrát.

U10

Turnaj Slovácko

Hodnocení trenéra Daniela Klímy: Do základní skupiny jsme vkročili ustrašeným dojmem. Během pár minut jsme dostali dva góly, neměli jsme chuť hrát fotbal, schovávali jsme se, nakopávali a převyšovala hra vzduchem. V dalších zápasech už jsme byli vždy lepším týmem, objevovali se tam skvělé momenty a principy hry, které chceme vidět. Celý turnaj nás limitovala pomalejší rozehra od brankáře a špatný pohyb bez míče do otevřených prostorů. Z druhého místa jsme postoupili do zlaté skupiny, kde si hráči sáhli na dno fyzických sil, jelikož všechny zápasy se odehrávaly ve vysoké intenzitě.

U9

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Soupeře jsme převyšovali ve všech schopnostech a herních dovednostech a bohužel nás zápas moc neprověřil.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články