Juniorka remizovala s Hradcem Králové | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala s Hradcem Králové

V devátém kole ČFL nastoupila slávistická rezerva na domácí půdě v Xaverově proti béčku Hradce Králové. Zápas skončil nerozhodným výsledkem 1:1. V dresu juniorky nastoupilo několik hráčů A-mužstva, jediný gól Slavie vstřelil Pavel Fořt.
V devátém kole ČFL nastoupila slávistická rezerva na domácí půdě v Xaverově proti béčku Hradce Králové. Zápas skončil nerozhodným výsledkem 1:1. V dresu juniorky nastoupilo několik hráčů A-mužstva, jediný gól Slavie vstřelil Pavel Fořt.

Střetnutí mělo náboj, hrál se rychlý fotbal. Slávistům se ovšem příliš nedařilo. Přestože se snažili útočit, směrem dopředu se neprosazovali. Hosté byli nebezpečnější a vytvořili si dobré příležitosti. Střelecké pokusy Přibyla a Mergance z pokutového území ale skvěle vychytal gólman Kozáčik. Slovenský brankář si poté poradil i těžkou situací ve 36. minutě. Při pohledné kombinační akci Hradce vyrazil ránu Rezka z osmnácti metrů a zázračně lapil i následnou dorážku Duchniče, kdy už soupeřovi hráči zvedali ruce k oslavě.

Po přestávce jsme se o něco zlepšili a ve 48. otevřeli skóre. Po centru Bálka z levé strany se hlavou trefil Pavel Fořt. Hostující celek však pokračoval v dobré hře a snažil se vyrovnat. Několik příležitostí znovu zlikvidoval Kozáčik, včetně tvrdé rány útočníka Černého přesně do šibenice. Při rychlé akci soupeře ze 62. minuty ale našemu brankáři chybělo štěstí a Hradec vyrovnal. Duchnič našel zleva v šestnáctce Mergance a ten Kozáčika prostřelil. Přestože se v závěru snažila obě mužstva strhnout vítězství na svou stranu, branka už nepadla. S důraznou hlavičkou Chlebouna si nadvakrát poradil gólman Čížek a ani Kozáčik za svá záda další míč nepustil.

„Věděli jsme, že Hradec předvádí výborný kombinační fotbal. Proto jsme chtěli hrát důrazně, zúžit hřišti a vycházet z bloku. Od první vteřiny jsme ale všechno dělali obráceně a rychlým fotbalistům soupeře dali příliš prostoru. Bod musím hodnotit tak, že jsme ho získali. Hodně nás podržel Matúš Kozáčik,“ uvedl trenér Pavel Trávník.

Slavia B – Hradec Králové B 1:1 (0:0)
Branky: 48. Fořt – 62. Merganc
Sestava Slavie: Kozáčik – Parys (61. T. Dubský), Chleboun, Stibůrek (46. Kratochvíl), Nachtman (82. Vondráček) – Vlček, Sláma, Hrdlička, Bauer – Fořt, Bálek

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články