Slavia vyhrála v Brně a je druhá! | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyhrála v Brně a je druhá!

BRNO – Slavia zvítězila potřetí v řadě a je druhá o skóre před Teplicemi! V dohrávce 18. kola vyhrála v Brně 1:0. Zápas rozhodl přesnou hlavičkou ze závěru prvního poločasu Stanislav Vlček. Moravané se snažili celý druhý poločas vyrovnat. Slávisté, kteří nastoupili oproti utkání s Teplicemi od začátku v rozestavení 4-4-2...
BRNO – Slavia zvítězila potřetí v řadě a je druhá o skóre před Teplicemi! V dohrávce 18. kola vyhrála v Brně 1:0. Zápas rozhodl přesnou hlavičkou ze závěru prvního poločasu Stanislav Vlček. Moravané se snažili celý druhý poločas vyrovnat. Slávisté, kteří nastoupili oproti utkání s Teplicemi od začátku v rozestavení 4-4-2, ale dobře bránili a ustáli i nepříjemný tlak Brna v závěru, kdy nás podržel Matúš Kozáčik.

„Věděli jsme, že střetnutí nebude jednoduché. Brno hraje o záchranu, na druhou stranu i my jsme byli dostatečně motivovaní v boji o druhé místo,“ začal s hodnocením trenér Slavie Karel Jarolím. „V první půli, kdy jsme měli ještě jednu šanci Švece, jsme se dostali do vedení, a to se nám podařilo udržet. I když Brno po přestávce hrozilo ze standardních situací, byli jsme dobře připravení a po taktické stránce podali kompaktní výkon,“ pokračoval náš kouč. „Tři body pro nás mají velký význam. Opakuji ale, že všechno teprve začíná. Musíme se začít připravovat na České Budějovice,“ dodal Jarolím.

Trenér Brna Jiří Kotrba viděl duel následovně: „Pro nás to bylo klasické domácí utkání. Pustili jsme soupeře do vedení. Navíc to bylo po autovém vhazování, což je naše hrubá chyba. V poslední půlhodině jsme si sice vytvořili tlak, měli i nějaké šance, ale vyrovnat se nám nepodařilo,“ uvedl Kotrba.

Utkání jsme sledovali minutu po minutě
Ohlasy slávistů
Fotografie (24)

Aktuálně

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Parádní výkon. Plán? Pomoci týmu dobýt Letnou

4. 5. 2024
Mojmír Chytil svou čtrnáctou a patnáctou brankou v sezoně přispěl k drtivé výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Po zápase si pochvaloval předvedenou hru do ofenzivy i defenzivy, přiblížil situaci u efektní patičky a rozpovídal se také o situaci na čele ligové i střelecké tabulky.

Výhra s Baníkem. Dva góly Chytila i skvělý Schranz

4. 5. 2024
Slávisti vstoupili do FINÁLE FORTUNA:LIGY suverénním způsobem, před zraky 18 028 diváků porazili v Edenu Baník Ostrava vysoko 5:0. Mojmír Chytil skóroval dvakrát, Václav Jurečka se brankou osamostatnil na čele tabulky střelců. Ivan Schranz ke gólu přidal dvě krásné asistence, soupeř dohrával od 52. minuty o deseti.

Další články