Po infarktovém závěru výhra nad Boleslaví! | SK Slavia Praha
Více

Po infarktovém závěru výhra nad Boleslaví!

PRAHA – Slavia napotřetí Mladou Boleslav v lize konečně porazila. Na Strahově se dokázala vyrovnat s nepříznivým stavem i vyloučením Karla Pitáka. Hosté se ve druhé půli dostali do vedení po brance Františka Ševínského. Slávisté přidali a čtvrthodinu před koncem zaslouženě vyrovnali, kdy se trefil Lukáš Jarolím. Těsně před koncem byl však za...
PRAHA – Slavia napotřetí Mladou Boleslav v lize konečně porazila. Na Strahově se dokázala vyrovnat s nepříznivým stavem i vyloučením Karla Pitáka. Hosté se ve druhé půli dostali do vedení po brance Františka Ševínského. Slávisté přidali a čtvrthodinu před koncem zaslouženě vyrovnali, kdy se trefil Lukáš Jarolím. Těsně před koncem byl však za údajný faul bez míče vyloučen Piták. I v oslabení červenobílí dokázali skórovat, v nastaveném čase si dal vlastní gól po centru Hrdličky boleslavský Jiří Rychlík.

„Cítil jsem, že máme vůli zápas otočit," řekl trenér Slavie Karel Jarolím. „Věděli jsme, jaký fotbal Boleslav hraje, nedosahovali dobrých výsledků náhodou. My jsme navíc měli v nohou pohárový zápas. Chtěli jsme dostat Boleslav pod tlak, ale v první půli se nám to nedařilo, byli jsme málo aktivní. Šance měli jen Vlček a Hrdlička," hodnotil náš kouč. „Chtěli jsme hrát nátlakově a agresivně, to se nám ale dařilo až po obdržené brance. Změnili jsme systém hry na tři obránce, od té doby jsme soupeře jasně přehrávali. Vstřelili jsme tři branky, platily jen dvě. I když jsme dohrávali v deseti, zvítězili jsme zaslouženě," uzavřel Jarolím.

„Bylo to zatím naše nejhorší utkání, lehkovážným přístupem jsme se zatáhli do vápna a dvakrát inkasovali. Moji hráči snad čekali, že se domácí po vstřelené brance porazí sami," řekl trenér hostů Dušan Uhrin ml.

Utkání jsme sledovali on-line
Fotografie (22)
Zápasový magazín Poločas (PDF, 1.59 MB)
Video (10 MB, VMW, 1:34)
Rozhovor s trenérem Jarolímem
Ohlasy hráčů

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články