Já ho nedal, smál se Vlček | SK Slavia Praha
Více

Já ho nedal, smál se Vlček

Slávisté poprvé v české lize porazili Mladou Boleslav díky dalšímu obratu skóre. Je samozřejmé, že ze tří bodů měli po zápase fotbalisté radost. Cesta k nim ale byla pěkně zapeklitá...
Slávisté poprvé v české lize porazili Mladou Boleslav díky dalšímu obratu skóre. Je samozřejmé, že ze tří bodů měli po zápase fotbalisté radost. Cesta k nim ale byla pěkně zapeklitá. „Hra byla v prvním poločase pomalá, ale nemyslím si, že by to bylo únavou," řekl Marek Suchý k prvnímu dějství strahovského večera, který opravdu mnoho vzruchu nepřinesl. Zato druhý poločas nabídl vzrušení vrchovatě. Prvním byla bohužel branka v naší síti. „Křikli jsme na sebe, že nikdo nesmí sklopit hlavu, že to dneska prostě otočíme, že ty body potřebujem," prozradil náš mladý stoper.

Největší hlouček novinářů obklopil Stanislava Vlčka. První dotaz směřoval na neuznanou branku. „Já to komentovat nebudu, nezlobte se. Vyhráli jsme, čert to vem," odpověděl náš útočník. „Zdá se, jako bychom zabrali vždycky, až když dostaneme ránu," připomněl Vlček úvodní gól. „Takové rány bychom si mohli odpustit," dodal. Pak přiznal, že byla chvíle, kdy v obrat přestal věřit. „Když nám vyloučili Karla Pitáka, tak jsem už nedoufal, už jsem si spíš říkal, abychom to dotáhli na remízu." Přišel ale rozhodující moment zápasu. „Já to nebyl, centroval Tomáš Hrdlička, já jsem míč přeběhl, pak ho tečoval Jirka Rychlík," prozradil Vlček.

„Dostal jsem míč od Dušana, viděl jsem Standu Vlčka, jak tam nabíhá, dal jsem to tam," popsal situaci lakonicky Tomáš Hrdlička, kterému možná byla upřena branka. „Standa říká, že to tam dal Jirka Rychlík, že to byl vlastní gól, tak asi jo," nelámal si s tím Hrdlička hlavu. „První poločas nebyl ideální, začátky nám fakt nejdou," vzpomněl si záložník. „Hlavně, že jsme to dneska otočili, stejně jako s Jabloncem. Zítra si o to víc můžeme vychutnat los poháru."

Slavia se vyhoupla na sedmé místo tabulky a zůstala již osmý zápas (4 v lize, 2 v českém poháru a 2 v Poháru UEFA) v řadě neporažena. Poslední porážka je z 28. srpna z Olomouce.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články