Češi proti Slovákům | SK Slavia Praha
Více

Češi proti Slovákům

PRAHA - Páteční los kvalifikace mistrovství Evropy svedl do společné skupiny Českou republiku a Slovensko. Pro slovenské fotbalisty v červenobílém dresu je to jistě los nadmíru zajímavý...
PRAHA - Páteční los kvalifikace mistrovství Evropy svedl do společné skupiny Českou republiku a Slovensko. Pro slovenské fotbalisty v červenobílém dresu je to jistě los nadmíru zajímavý. „Trenér mi už na tréninku říkal, že se mnou musí něco provést, že mne přece nebude připravovat, abych pak proháněl český nároďák," řekl nám k losu kvalifikace náš záložník Matej Krajčík, který si v závěru kvalifikace na mistrovství světa připsal svůj debut ve slovenském národním dresu. „Myslím si, že favorité skupiny, Češi a Němci, to rozhodně mít jednoduché nebudou. Duel Slováků s Čechy bude přímo pikantní, už k němu mohlo dojít málem v baráži. Pro mne osobně by to samozřejmě byla velká čest, kdybych u toho byl. To platí ale pro každého fotbalistu, nejenom na Slovensku, ale i v Čechách. Šance Slovenska na postup si odhadnout netroufám, ale určitě budeme bojovat o postup," dodal náš záložník.

Dušan Švento si léčí zranění stehenního svalu, lékaři mu nařídili klid. „Sledoval jsem los v televizi. Bude to zajímavé, Češi se Slováky, Němci... Myslím, že pro slovenský fotbal bude měření sil s Čechy velice prestižní, fanoušci si budou přát vítězství. Rozhodovat o postupu se bude asi mezi těmito třemi soupeři, i když Irsko a Wales nebudou také nic dávat zadarmo, zejména doma," řekl nám Švento. I pro něj by pozvánka k duelu s českým týmem byla velkou poctou. „Samozřejmě, že by to byla velká čest, uvidíme, jak se mi bude dařit," říká Švento, který se zatím objevil jen v širší nominaci slovenské reprezentace.

Třetím potenciálním slovenským reprezentantem v našem týmu je brankář Matúš Kozáčik, který byl se slovenským výběrem v Portugalsku na přípravném turnaji. Ve finále pomohl získat cennou výhru nad Slovinskem.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články