Suchopárek chodí v sandálech | SK Slavia Praha
Více

Suchopárek chodí v sandálech

V předminulém ligovém kole musel brněnský trávník předčasně opustit kapitán Jan Suchopárek, který si nepříjemně pochroumal koleno. „Vyšetření potvrdilo, že mám natržený vnitřní postranní vaz, podle doktora je to na tři až šest týdnů. A navíc jsem si nechal strhnout palec u nohy, měl jsem tam nějaký zánět a nevešel jsem se do kopaček. Takže teď chodím v sandálech,“ svěřuje se se svým údělem. „Je to smůla, byl jsem v sestavě, v posledních utkáních to šlo, cítil jsem se slušně,“ říká smutně. „Jediné, co mě v poslední době potěšilo, byl páteční zápas s Bohemkou, výsledek byl asi jiný, než jsme očekávali, ale diváci na stadiónu i u televize museli vidět, že mužstvo herní kvalitu má.“

Pak se pustí do popisu svých neduhů. „Kdybych si nenechal sundat ten nehet, tak by ani nebylo vidět, že mi něco je. Koleno se ale projevuje při změnách směru, je to bolestivé. Kdybych to nedoléčil, mohl bych si poškodit i ostatní vazy,“ uvědomuje si zadák. „Vypadá to, že jsem pořád zraněný, ale není to tak. Nic vážnějšího se mi už rok nestalo,“ upozorňuje. K návratu podotýká: „Podobný problém měl Lukáš Došek a byl zpátky se za dva měsíce. Může to trvat i déle, musím se obrnit. Je to pořád posilovna nebo kolo, s balónem se nepotkám. O tom fotbal není. A nejsem už nejmladší, něco jiného je, když zranění přijde ve dvaceti nebo ve dvaatřiceti. Ale na konec kariéry nepomýšlím, těším se zpátky, a jak,“ uklidňuje fanoušky.

Suchopárka zatím zastupuje nadějný Tomáš Šilhavý, který si debut v nejvyšší soutěži odbyl v pátek proti klokanům. „Pro takhle mladé hráče není jednoduché naskočit hned do derby, ale podal dobrý výkon. Předpoklady pro první ligu má, je jen otázka času, kdy bude jistější. Přijde to za pár zápasů, do týmu zapadl,“ chválí kolegu z obrany zkušený slávista.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články