Před Tottenhamem výhra | SK Slavia Praha
Více

Před Tottenhamem výhra

PRAHA – Poslední přípravné utkání před jarní sezonou Slavia vyhrála. Ve čtvrtek vpodvečer zdolala na Strahově Kladno 3:2. Dva góly si připsal David Střihavka, střelecký účet Slavie uzavřel Goce Toleski.

PRAHA – Poslední přípravné utkání před jarní sezonou Slavia vyhrála. Ve čtvrtek vpodvečer zdolala na Strahově Kladno 3:2. Dva góly si připsal David Střihavka, střelecký účet Slavie uzavřel Goce Toleski.

Do vedení šli ale ve třicáté sedmé minutě hosté. Slavia musela svého soupeře dvakrát dotahovat. Dalším utkáním Slavie už bude ostrý vstup do jarních bojů Poháru UEFA. Ve čtvrtek 14. února přivítá na Strahově Tottenham Hotspur. Výkop je ve 21 hodin.

„Důležité je to, že jsme vyhráli, ale museli jsme ten zápas dvakrát otáčet. Přidali jsme třetí branku. První poločas byl lepší než ten druhý, hráli jsme agresivně a důrazně. Soupeře jsme prakticky až na ten gól do šancí nepustili. Ve druhé půli už v naší hře takový důraz nebyl. Chyběla větší koncentrace, ale důležité v této fázi je, že jsme dokázali dát dva góly a to utkání rozhodnout,“ řekl po zápase asistent trenéra Petr Vrabec.

Do zápasu vstoupili aktivněji červenobílí, kteří si vypracovali několik slibných příležitostí. David Střihavka z otočky i Martin Latka po rohovém kopu ale stříleli jen mimo branku Kladna. Byli to ale hosté, kdo otevřel střelecký účet večera. Ve třicáté sedmé minutě přeloboval našeho gólmana Josef Semerák. Za pár minut se ale Slavii podařilo vyrovnat – ve čtyřicáté první minutě střílel z pravé strany Marek Jarolím a David Střihavka dorazil zblízka balon do kladenské sítě.

Stav utkání se znovu měnil až ve druhém poločase, když v padesáté druhé minutě unikl naší obraně Miloslav Kousal a chladnokrevně poslal míč do sítě. Kladno se tak ujalo vedení 2:1. Slavii se znovu povedlo brzy vyrovnat. V padesáté páté minutě se trefil podruhé David Střihavka, který se po centru Jaroslava Černého z levé strany prosadil přesnou hlavičkou.

Výhru Slavii zařídil Goce Toleski. Makedonský útočník se dostal za obranu hostí a sám před brankářem nezaváhal. Nejdříve jen střelu naznačil a poté poslal balon krásně k bližší tyči.

„Mám radost, že jsem se dnes dvakrát trefil. Zvládli jsme zápas s Kladnem, který byl generálkou na Tottenham. Bylo to docela důležité nejen pro nás, ale i pro veřejnost,“ řekl po zápase střelec dvou branek David Střihavka. „Každý gól pomůže mně i mančaftu, takže jsem za něj rád. Zápas jsme zvládli hlavně výsledkově. Víme, že jsme příliš oslnivou hru nepředvedli, ale samozřejmě na tom budeme dále pracovat,“ dodal vysoký útočník.

SK Slavia Praha - SK Kladno 3:2 (1:1)

Branky: 41. a 56. Střihavka, 76. Toleski - 37. Semerák, 52. Kousal

Slavia: Vaniak - Gebre Selassie, Latka (81. Šourek), Brabec (67. Belaid), Hubáček – Marek Jarolím, Tavares (46. Volešák), Suchý, Jaroslav Černý - Střihavka (67. Blažek), Ivana (46. Toleski)

Kladno: Kostolanský - Bartoš, Killar (68. Milan Černý), Hochmeister, Krob - Vršajevič (46. Beneš), Brunclík (68. Rada), Zoubele (77. Holub), Szabo, Jablonský (77. Vincenc) - Semerák (46. Kousal)

ŽK: Krob, Szabo (oba Kladno)

Diváci: 850

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články