Dorostenci vybojovali na Spartě jen bod | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vybojovali na Spartě jen bod

Starší dorost v závěru stačil jen zmírnit vysokou porážku, mladší dorostenci až do konce bojovali o tři body.
AC Sparta Praha - Slavia dorost „A“ 4:2 (3:0), 9.9.2008 1.liga SD
Branky:
Štefan, Přeučil
Slavia: Valeš – Hyčka, Kolařík, Čmovš, Běloušek (21´ Novák) – Kučera (45´ Přeučil), Hanousek, Rejka, Zahálka – Kubašiak (45´ Štefan), Vyhnal

Pražské derby bohužel naši dorostenci prohráli 4:2, když se jim nepodařil především 1. poločas, který rozhodl o vítězství odvěkého rivala. Utkání začalo náporem domácích, který však naši hráči ještě přestáli a v 18.minutě si vypracovali gólovou šanci, ale bohužel ji neproměnili. Pak se postupně trefoval soupeř, my jsme z vypracovaných šancí neskórovali a tak skončil poločas 3:0. Do druhého poločasu udělal trenér Slavie dvě změny, které přinesly oživení, ale z první střely na branku soupeř zvýšil již na 4:0. V závěrečných minutách naši vstřelili dvě branky, nastřelili dvě břevna, tyč, ale bohužel jsme již utkání nezdramatizovali a prohráli jsme.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Utkání rozhodl první poločas, kdy nás soupeř přehrál a potrestal naše chyby, my jsme naopak nevstřelili branky. Takto by měla vypadat utkání, celkově 26 střel, Slavia 15, z toho 9 na branku, fauly 11:5 (Slavia 5). Bohužel v tomto utkání jsme udělali více chyb než soupeř a prohráli.“

AC Sparta Praha - Slavia dorost „C“ 1:1 (0:0)
Branky: 50´ Kadeřábek (Sparta) 1:0, 51´Goiš – 1:1
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Ladislav Gazdík, Jakub Sudek – Jakub Goiš (57´ Jakub Hejret), Jan Mikula (74´Lukáš Šlehofer), Luboš Tusjak, Adam Hofman (61´ Vojtěch Šebek) – Daniel Veselý (79´ Jan Jílek), Filip Žák

V odloženém utkání jsme zavítali na horkou půdu odvěkého rivala Sparty. Na toto utkání jsme se pečlivě připravovali s vědomím síly našeho soupeře, který má opravdu velmi kvalitní tým. Utkání se od počátku hrálo ve velmi vysokém tempu a velkým přínosem je, že toto tempo udávali především naši hráči. Během prvního poločasu jsme měli několik gólových příležitostí, ale branku jsme nedali. Největší šanci zahodil Filip Žák, který z pravé strany postupoval sám do pokutového území, domácí brankář špatně vyběhl, ale místo střely do odkryté branky zvolil přihrávku na obsazeného dobíhajícího Hofmana, a tím soupeř stihl tuto šanci odvrátit. Soupeře jsme během prvního poločasu nepustili do vyložené gólové šance a veškeré nebezpečné střely pokryl spolehlivý Měsíček. Poločas skončil bezbrankovou remízou.
Do druhého poločasu jsme vstupovali s jasným cílem nadále udávat tempo hry a vstřelit branku. V době našeho útočného snažení jsme se dopustili chyby při zpětné přihrávce, kterou soupeř vystihl. Okamžitě se dostal do přečíslení a tuto naši chybu v 50. minutě gólem potrestal. Zbraně jsme však nesložili a dokázali bleskově odpovědět. V následující minutě vyslal Jan Mikula přesnou přihrávkou do brejku Jakuba Goiše, který si z 25m poradil s vybíhajícím brankářem a lobovaný míč poslal do sparťanské sítě. Utkání nadále pokračovalo ve svižném tempu a další šance se střídaly na obou stranách. Při jedné šanci domácích jsme měli štěstí, když nás zachránilo břevno. Další branky už nepadly, a tak utkání nerozhodným výsledkem skončilo. Náš tým předvedl vynikající kolektivní výkon a hlavně pěkný, moderní a atraktivní fotbal, který se musel líbit velmi dobré divácké návštěvě.

J.Neuberg

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články