Do sítě Jablonce pálil Tomáš Necid (video) | SK Slavia Praha
Více

Do sítě Jablonce pálil Tomáš Necid (video)

PRAHA/EDEN – Tři domácí zápasy, tři výhry, skóre 8:0. To je ligová bilance Slavie v letošní sezoně. Ve třetím domácím vystoupení přehráli sešívaní Jablonec 2:0.
PRAHA/EDEN – Tři domácí zápasy, tři výhry, skóre 8:0. To je ligová bilance Slavie v letošní sezoně. Ve třetím domácím vystoupení přehráli sešívaní Jablonec 2:0.

Ještě před úvodním hvizdem proběhl na hrací ploše slavnostní ceremoniál, při kterém Slavia ocenila služby svého bývalého obránce Jana Lály, který oslavil své sedmdesáté narozeniny. Jan Lála za Slavii odehrál více než 400 utkání.

Slávisté začali aktivně a hned v první minutě zamířil míč z kopačky Tomáše Necida do jablonecké sítě. Našemu střelci byl ale bohužel odpískán ofsajd. V první desetiminutovce se do velkých šancí dostali ještě Brabec a znovu Necid, branku se jim ale dát nepodařilo.

Velké příležitosti si vytvořili i hráči Jablonce. Proti Žofčákovi a Zábojníkovi se skvělými zákroky musel blýsknout Martin Vaniak.

Gól si více než sedm tisíc diváků zakřičelo až ve 24. minutě, kdy se kolem jabloneckého obránce krásně obtočil Tomáš Necid a z dvaceti metrů poslal míč přesně k levé tyči.

I nadále pokračovalo krásné utkání se spoustou šancí, hlavně na straně Slavie. Dvě minuty před koncem poločasu se k centru Belaida z přímého kopu dostal Tomáš Necid a hlavou vsítil svůj šestý gól v této sezoně, čímž se osamostatnil na čele tabulky střelců.

Po přestávce tempo hry mírně polevilo, přesto si ale sešívaní vytvářeli další šance. Hattrick mohl několikrát dovršit Tomáš Necid, ale ani jemu, ani dalším se třetí gól přidat nepodařilo.

Bez práce ale nebyl ani Martin Vaniak, který musel zasahovat proti střele Michálka. Proti Lafatově pokusu ho na brankové čáře zastoupil Matej Krajčík.

Svého prvního ligového startu v sezoně se dočkal Vladimír Šmicer, který v 79. minutě nahradil na hřišti Toleskiho. Svůj poslední start v lize zažil proti stejnému soupeři při loňských oslavách titulu.

„Spokojenější jsem byl s průběhem prvního poločasu - jak brankově, tak herně. S výsledkem jsem samozřejmě spokojen, šance jsme ale měli řešit ve větším klidu. Pustili jsme Jablonec několikrát na dostřel, to byl důsledek malého důrazu ve středu hřiště,“ komentoval utkání Karel Jarolím .

„Tomáš Necid roste zápas od zápasu. Včera měl určité zdravotní problémy, neabsolvoval celý trénink, měli jsme trochu obavy. Naštěstí byl ale v pořádku,“ reagoval Jarolím na výkon našeho útočníka.

„Slavia byla lepší, zaslouženě vyhrála. Měla lepší pohyb, účelněji kombinovala. My jsme se snažili hrát kompaktně, zhušťovat prostor, Slavia byla ale nad naše síly,“ pochválil dnešního soupeře trenér Jablonce František Komňacký .

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 2:0 (2:0)

Branky: 24., 43. Necid
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Šiklič (35. Hubáček) – Jarolím (69. Švento), Tavares, Belaid, Černý - Necid, Toleski (79. Šmicer)
Jablonec: Špit – Zábojník (46. Krejčí), Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka (71. Valenta), Klapka (80. Hesek), Pavlík, Žofčák – Lafata
ŽK: Necid, Hubáček – Hamouz
Diváci: 7243

Utkání jsme sledovali on-line

Videosestřih si z utkání můžete stáhnout zde.

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články