Slavia dostala pokutu za choreo | SK Slavia Praha
Více

Slavia dostala pokutu za choreo

PRAHA – Pokutu deset tisíc euro dostala Slavia za choreografii severní tribuny, kterou ve 26. minutě zápasu s Fiorentinou ukázal náš kotel. Na choreografii byl nápis „Benvenuti alla Civilita“ (Welcome to Civilisation,vítejte v civilizaci), doprovozený urážlivou kresbou se vztyčeným prostředníčkem.
PRAHA – Pokutu deset tisíc euro dostala Slavia za choreografii severní tribuny, kterou ve 26. minutě  zápasu s Fiorentinou ukázal náš kotel. Na choreografii byl nápis „Benvenuti alla Civilita“ (Welcome to Civilisation,vítejte v civilizaci), doprovozený urážlivou kresbou se vztyčeným prostředníčkem.

„Taková urážlivá gesta mohou vyprovokovat nepokoje v ochozech a na sportovní akce se nehodí. To, že vystavení bylo koordinováno mikrofonem, dokazuje, že jednalo o plánovanou akci,“ uvádí se ve zdůvodnění tohoto rozhodnutí. „Za toto chování fanoušků plně odpovídá klub,“ zní také v textu.

„Slavia si váží podpory svých fanoušků, kotel v Edenu patří určitě k těm nejlepším u nás. Choreografie vzpomínající na Josefa Bicana byla nadmíru povedená,“ uvedl slávistický ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Naopak choreo s Fiorentionu se nepovedlo, navíc nebylo zástupci kotle pravdivě zástupcům Slavie představeno. Finanční postih je nepříjemný a zbytečný, určitě se mu dalo předejít. Přesto věřím, že v budoucnu se podobným nepříjemnostem dokážeme vzájemnou spoluprací vyhnout a chorea budou pokračovat spíše v bicanovské kvalitě,“ věří ředitel komunikace.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články