Slavia dostala pokutu za choreo | SK Slavia Praha
Více

Slavia dostala pokutu za choreo

PRAHA – Pokutu deset tisíc euro dostala Slavia za choreografii severní tribuny, kterou ve 26. minutě zápasu s Fiorentinou ukázal náš kotel. Na choreografii byl nápis „Benvenuti alla Civilita“ (Welcome to Civilisation,vítejte v civilizaci), doprovozený urážlivou kresbou se vztyčeným prostředníčkem.
PRAHA – Pokutu deset tisíc euro dostala Slavia za choreografii severní tribuny, kterou ve 26. minutě  zápasu s Fiorentinou ukázal náš kotel. Na choreografii byl nápis „Benvenuti alla Civilita“ (Welcome to Civilisation,vítejte v civilizaci), doprovozený urážlivou kresbou se vztyčeným prostředníčkem.

„Taková urážlivá gesta mohou vyprovokovat nepokoje v ochozech a na sportovní akce se nehodí. To, že vystavení bylo koordinováno mikrofonem, dokazuje, že jednalo o plánovanou akci,“ uvádí se ve zdůvodnění tohoto rozhodnutí. „Za toto chování fanoušků plně odpovídá klub,“ zní také v textu.

„Slavia si váží podpory svých fanoušků, kotel v Edenu patří určitě k těm nejlepším u nás. Choreografie vzpomínající na Josefa Bicana byla nadmíru povedená,“ uvedl slávistický ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Naopak choreo s Fiorentionu se nepovedlo, navíc nebylo zástupci kotle pravdivě zástupcům Slavie představeno. Finanční postih je nepříjemný a zbytečný, určitě se mu dalo předejít. Přesto věřím, že v budoucnu se podobným nepříjemnostem dokážeme vzájemnou spoluprací vyhnout a chorea budou pokračovat spíše v bicanovské kvalitě,“ věří ředitel komunikace.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články