Doma Aston Villa a Hamburk | SK Slavia Praha
Více

Doma Aston Villa a Hamburk

EDEN - Slavia se v Poháru UEFA utká 6. listopadu doma s Aston Villou, 27. listopadu bude hrát v Žilině, 4. prosince v Praze s Hamburkem a 17. prosince skončí v posledním utkání na Ajaxu.
EDEN - Slavia se v Poháru UEFA utká 6. listopadu doma s Aston Villou, 27. listopadu bude hrát v Žilině, 4. prosince v Praze s Hamburkem a 17. prosince skončí v posledním utkání na hřišti Ajaxu.

Slavia - Aston Villa,  6. listopadu
Aston Villa je v současnosti na pátém místě Premier League, má na svém kontě čtyři vítězství, remízu a dvě porážky, v posledním kole prohráli na půdě Chelsea 0:2. Aston Villa se probila do skupiny Poháru UEFA přes dva soupeře – nejprve zdolala Hafnafjordur na Islandu 4:1, doma jí stačilo remizovat 1:1. S bulharským Litexem Loveč si poradila v Bulharsku 3:1, doma také remizovala 1:1. V dresu Aston Villy působil ještě v minulé sezoně Patrik Berger, k největším hvězdám patří brankář Friedel, záložník Petrov, kapitán Gareth Barry, výborní jsou i útočníci John Carew a Gabriel Agbonlahor.

Trenérem Aston Villy je Martin O'Neill, který vedl v minulosti Celtic Glasgow a byl s ním při pohárovém utkání v Teplicích.

Žilina - Slavia, 27. listopadu
MŠK Žilina je na druhém místě slovenské ligy, naposledy prohrála v Dunajské Stredě. Před dvěma týdny management odvolal trenéra Pavla Vrbu a nahradil ho Dušan Radolský, který v minulosti působil v české lize. Slavia se se Žilinou utkala vloni ve druhém předkole Ligy mistrů, dvakrát s ní remizovala 0:0, o postupu rozhodly penalty. Žilina má za sebou dva těžké soupeře – vyřadila Liberec dvakrát 2:1 a Levski Sofia po výsledcích 1:1 doma a 1:0 venku. V Žilině hrají dva naši bývalí hráči Ondřej Šourek a Evandro Adauto.

Trenérem Žiliny je Dušan Radolský.

Slavia - Hamburk, 4. prosince
David Jarolím je kapitánem HSV Hamburk, který v současnosti vede tabulku Bundesligy. Pro syna trenéra Karla Jarolíma to bude druhé setkání se Slavií. V prosinci 2005 Slavia prohrála v Hamburku 0:2, přesto to byl dostatečný výsledek pro postup. Hamburk v posledním utkání vyhrál v Cottbusu 2:1. Hamburk ve druhém předkole překonal také rumunského soupeře, Unireu Urziceni zdolali v odvetě v Rumunsku 2:0, doma hráli 0:0.

Trenérem Hamburku je Martin Jol, který vedl Tottenham proti Slavii v Poháru UEFA.

Ajax - Slavia, 17. prosince
Ajax Amsterdam je v současnosti až na desátém místě nizozemské ligy, v posledním kole prohrál s Heerenvenem 2:5. Se srbským FK Borač si poradil Ajax v obou zápasech, 4:1 venku a 2:0 doma. S Ajaxem se Slavia utkala ve dvou památných střetnutích ve 3. předkole Ligy mistrů – nejprve venku vyhrála 1:0 díky Davidu Kalivodovi a doma pak zvítězila dvěma brankami Stanislava Vlčka.

Trenérem Ajaxu je slavný Marco van Basten.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články