Výhru zařídil Slavii Tomáš Necid | SK Slavia Praha
Více

Výhru zařídil Slavii Tomáš Necid

PRAHA/EDEN – Slavia pokračuje v domácí vítězné sérii, Brno porazila díky dvěma brankám Tomáše Necida 2:1, za hosty se trefil Šural. Slavia začala utkání aktivně, jak je jejím dobrým zvykem.

PRAHA/EDEN – Slavia pokračuje v domácí vítězné sérii, Brno porazila díky dvěma brankám Tomáše Necida 2:1, za hosty se trefil Šural.

 

Slavia začala utkání aktivně, jak je jejím dobrým zvykem. Do první velké šance se dostal Necid ve 12. minutě, jeho prudká střela jen těsně minula tyč. O čtyři minuty později už ale Eden slavil, svou osmou letošní branku vstřelil Tomáš Necid po krásném stříleném pasu od Šmicera.

 

Brno se ukázalo zatím jako nejaktivnější ligový soupeř v Edenu, ve 30. minutě mohlo vstřelil branku, Vaniak ale Heinze v jasné příležitosti vychytal.

 

Ve 37. minutě se opakovala situace vedoucí k naší první brance, tentokrát na pravé straně unikl Krajčík, předložil do vápna přesný pas a Tomás Necid míč snadno dopravil do sítě.

 

První minuty druhého poločasu se odehrávaly mezi šestnáctkami, více se ale přece jen hrálo na polovině Brna. Další velká šance utkání přišla až s příchodem uzdraveného Dušana Šventa, náš záložník minutu po svém příchodu na hřiště vyslal tvrdou střelu na Lejsala, ten ale jeho pokus vyrazil.

 

Hosté kontrovali o minutu později, Střeštík ale z osmi metrů trefil jen boční síť naší branky. Poslední slávistická šance utkání přišla v 82. minutě utkání, Černý se na levé straně uvolnil přes dva brněnské hráče, Volešákova následná střela mířila ale jen do stopera Trousila.

 

V 85. minutě skončila slávistická neprůstřelnost v Edenu, Šural vystihl malou domů a přehodil brankáře Vaniaka. Neprůstřelnost Slavie v soutěžních zápasech Gambrinus ligy a Poháru UEFA trvala 11 hodin a 55 minut.

 

Slavia poté Brno do šance už nepustila, naopak v obrovské šanci nepřekonal Šenkeřík tváří v tvář gólmana Lejsala. Slavia tak zaslouženě porazila Brno 2:1.

 

„Bylo jasné, že Brno dnes nemá co ztratit, navíc má plno kvalitních hráčů. Do utkání jsme vstoupili aktivně, dostali jsme Brno pod tlak, který jsme vyjádřili i gólově. Nakonec jsme svými vlastními chybami pustili Brno do hry. Díky tomu se podařilo hostům vstřelit branku. Závěr byl poté zbytečně nervózní. Brno se snažilo nakopávat míče do vápna, kde se může stát cokoli. Nakonec jsme mohli výsledek potvrdit, ale to se nepovedlo. Závěr byl hektičtější, ale máme 3 body.” hodnitil utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Přijeli jsme s tím, že nemáme co ztratit. Po nevydařených zápasech pro nás mohlo být utkání výzvou. Slavia vyhrála naprosto zaslouženě, je to nejlepší mužstvo ligy. V druhém poločase jsme jí ale byli vyrovnaným soupeřem.” shrnul průběh zápasu trenér Brna Aleš Křeček.

 

Slavia – Brno 2:1 (2:0)

Branky: 16., 37. Necid – 85. Šural

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (74. Švento) – Jarolím (81. Belaid), Volešák, Tavares, Černý – Šmicer (63. Šenkeřík), Necid

Brno: Lejsal – Švejnoha, Trousil, Živný, Okleštěk – Střeštík, Polách, Mareček, Lira (46. Pašek) – Heinz - Vrána (61. Šural)

 

Utkání jsme sledovali on-line

ŽK: Heinz, Polách, Střeštík



Sestřih ze zápasu si můžete prohlédnout zde.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články