Slavia televizní diváky neuráží | SK Slavia Praha
Více

Slavia televizní diváky neuráží

PRAHA/EDEN – Silná slova poslal do médií na adresu Slavie na konci minulého týdne šéfredaktor sportovní redakce ČT Otakar Černý v souvislosti s případným přenosem z utkání Poháru UEFA mezi Slavií Praha a Aston Villou.
PRAHA/EDEN – Silná slova poslal do médií na adresu Slavie na konci minulého týdne šéfredaktor sportovní redakce ČT Otakar Černý v souvislosti s případným přenosem z utkání Poháru UEFA mezi Slavií Praha a Aston Villou.

„Udělali jsme Slavii nabídku, kterou předtím akceptovaly Ostrava, Teplice i Liberec. A dokonce nabídku ještě výhodnější. Se všemi jsme se dokázali dohodnout, jen se Slavií to nejde,“ tvrdí dále Černý.

V této souvislosti citujeme gratulaci k umístění v Gambrinus lize, kterou Otakar Černý poslal na adresu našeho klubu.

„Česká televize, Redakce sportu, je připravena bezplatně vyrobit z domácích, předkolových, Vašich utkání TV signál pro domácí i zahraniční potřebu.

Není ovšem schopna tento nemalý výdaj ještě násobit platbou za vysílací práva. Pokud bude Váš klub trvat na jejich úhradě nemůže ČT utkání vysílat a případnou výrobu signálu, pokud budete stát o služby ČT, ji uhradit,“ uvádí se v emailu adresovaném 28. května našemu klubu. (doslovný přepis)

Tato nabídka tedy v případě zápasů s Fiorentinou a Vasluí měla spočívat v tom, že Slavia za případné vysílání na ČT nedostane nic.

Iniciativa na vysílání TV přenosu s Aston Villou vzešla ze strany Slavie, a jejím výsledkem byla nabídka na bezplatnou výrobu signálu a dvě stě tisíc korun. Tu Slavia nepřijala, protože ji nepovažuje za adekvátní.

„Považuji za urážku českého diváka, že Slavia vyrábí přenos a prodává ho potom do ciziny,“ uvedl pak Černý pro server sport.cz, v narážce na to, že Slavia přijala několikamilionovou nabídku britského kanálu Channel 5.

Přitom v posledních dvou sezonách ČT využívala pro přenosy domácích ligových utkání Slavie zejména neceloplošný kanál ČT4.

Zápas s Aston Villou na obrazovkách České televize zřejmě nebude, ale není to vina vedení Slavie, se kterou šéfredaktor o přenosu nejednal a nekomunikoval a zaměřil se pouze na silná slova do médií.

Musíme znovu zdůraznit, že Slavia má svoji hodnotu, kterou reprezentují také televizní práva.

Jednání šéfredaktora redakce sportu ČT směrem k našemu klubu považujeme za nekorektní a arogantní a odkazujeme na ustanovení Zákona o ČT, kdy Česká televize má jako hlavní úkol poskytovat vyváženou nabídku pro všechny skupiny obyvatel.

Tento text je oficiálním stanoviskem SK Slavia Praha

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články