V neděli v Českých Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Českých Budějovicích

PRAHA – Po dvou dnech odpočinku po pohárovém zápase s Aston Villou čeká Slavii další ligové vystoupení. V neděli 9. listopadu se představí na hřišti Českých Budějovic. Zápas začíná ve 20 hodin.
PRAHA – Po dvou dnech odpočinku po pohárovém zápase s Aston Villou čeká Slavii další ligové vystoupení. V neděli 9. listopadu se představí na hřišti Českých Budějovic. Zápas začíná ve 20 hodin.

„Soupeř bude zřejmě počítat s tím, že jsme ve čtvrtek hráli těžký zápas, bude chtít udržet dlouho čisté konto a pak spoléhat na to, že nám dojdou síly,“ říká před zápasem trenér Slavie Karel Jarolím.

V Budějovicích je nejistý start Vladimíra Šmicra, kterého čeká vyšetření  lýtka, poraněného v utkání s Aston Villou. Do utkání také ještě nezasáhnou Peter Grajciar, Gianluca Litteri a František Dřížďal. „Naopak už by mohl nastoupit Milan Ivana,“ prozradil trenér Karel Jarolím.

Bez vážných následků se také obešel střet Craiga Gardnera s Martinem Vaniakem ve slávistickém vápně. „Mám trochu pohmožděnou ruku, ale v Budějovicích budu určitě fit,“ dodal Martin Vaniak.

Na nedělní zápas se už těší střelec devíti ligových branek v právě probíhající sezoně Tomáš Necid. Podle něj se na sebevědomí mužstva porážka s Aston Villou nijak negativně nepodepíše: „Ve druhém poločase jsme si právě to sebevědomí zvedli, když jsme ukázali, že se s nimi dá hrát a že si můžeme vypracovat gólové šance, jen je musíme proměňovat. V Budějovicích proto musíme navázat na tu naši hru ze druhého poločasu s Aston Villou.“

Na rozdíl od ligy se Tomáši Necidovi doposud v této sezoně v evropských pohárech skórovat nepodařilo. „V zápase s Aston Villou jsem to chtěl protrhnout, chtěl jsem dát strašně gól. Měl jsem to dvakrát na hlavě a jednou na noze. První hlavičku už jsem viděl v bráně, ale bohužel to šlo vedle,“ litoval devatenáctiletý střelec.

Utkání v Českých Budějovicích bude specifické pro Jaroslava Černého, který v zimě přišel do Slavie právě z jihočeského klubu: „Určitě se tam těším, odehrál jsem tam dva roky a navíc celkem příjemné dva roky. Znám tam skoro celou kabinu, takže si s některými kluky zavoláme, ale žádné velké hecování určitě probíhat nebude.“

Na jaře Slavia s Českými Budějovicemi naplno bodovala, když na Strahově vyhrála 1:0. Rozhodující branka padla až šest minut před koncem. Proti svým bývalým spoluhráčům se prosadil právě Jaroslav Černý, který se ve vápně dostal k odraženému balonu a z první prostřelil brankáře Kučeru. „Byl to i můj první ligový gól v dresu Slavie, určitě kdyby se podařilo něco podobného v neděli, tak bych byl moc rád,“ přeje si Jaroslav Černý.

Dva dny na regeneraci jsou podle něj dostačující. „Já věřím, že se s tím nějak poperme, na zápas se pořádně připravíme a zvládneme ho. I když to bude těžké utkání, protože Budějovice už osm kol neprohrály a celkem se zvedly, takže nás nečeká nic lehkého. Ale věřím, že tam vyhrajeme,“ uzavřel Jaroslav Černý.

V Budějovicích působili i další slávisté – Martin Latka, Ladislav Volešák, Erich Brabec a krátce i Matej Krajčík.

„Na zápas se těším, doufám, že zase nastoupím. Už jsme se i hecovali po telefonu s Davidem Horejšem a s Honzou Svátkem,“ prozradil Ladislav Volešák.

„V minulém utkání Budějovice vyhrály s Viktorií Žižkov, když otočily zápas. Takže určitě budou na nás natěšení. Myslím si, že to bude pěkný zápas, přijdou diváci a bude dobrá atmosféra. Bylo by hezké, kdyby se zase trefil Jarda Černý, ale hlavní je, abychom tam vyhráli,“ uzavřel Ladislav Volešák.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články