V neděli v Českých Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Českých Budějovicích

PRAHA – Po dvou dnech odpočinku po pohárovém zápase s Aston Villou čeká Slavii další ligové vystoupení. V neděli 9. listopadu se představí na hřišti Českých Budějovic. Zápas začíná ve 20 hodin.
PRAHA – Po dvou dnech odpočinku po pohárovém zápase s Aston Villou čeká Slavii další ligové vystoupení. V neděli 9. listopadu se představí na hřišti Českých Budějovic. Zápas začíná ve 20 hodin.

„Soupeř bude zřejmě počítat s tím, že jsme ve čtvrtek hráli těžký zápas, bude chtít udržet dlouho čisté konto a pak spoléhat na to, že nám dojdou síly,“ říká před zápasem trenér Slavie Karel Jarolím.

V Budějovicích je nejistý start Vladimíra Šmicra, kterého čeká vyšetření  lýtka, poraněného v utkání s Aston Villou. Do utkání také ještě nezasáhnou Peter Grajciar, Gianluca Litteri a František Dřížďal. „Naopak už by mohl nastoupit Milan Ivana,“ prozradil trenér Karel Jarolím.

Bez vážných následků se také obešel střet Craiga Gardnera s Martinem Vaniakem ve slávistickém vápně. „Mám trochu pohmožděnou ruku, ale v Budějovicích budu určitě fit,“ dodal Martin Vaniak.

Na nedělní zápas se už těší střelec devíti ligových branek v právě probíhající sezoně Tomáš Necid. Podle něj se na sebevědomí mužstva porážka s Aston Villou nijak negativně nepodepíše: „Ve druhém poločase jsme si právě to sebevědomí zvedli, když jsme ukázali, že se s nimi dá hrát a že si můžeme vypracovat gólové šance, jen je musíme proměňovat. V Budějovicích proto musíme navázat na tu naši hru ze druhého poločasu s Aston Villou.“

Na rozdíl od ligy se Tomáši Necidovi doposud v této sezoně v evropských pohárech skórovat nepodařilo. „V zápase s Aston Villou jsem to chtěl protrhnout, chtěl jsem dát strašně gól. Měl jsem to dvakrát na hlavě a jednou na noze. První hlavičku už jsem viděl v bráně, ale bohužel to šlo vedle,“ litoval devatenáctiletý střelec.

Utkání v Českých Budějovicích bude specifické pro Jaroslava Černého, který v zimě přišel do Slavie právě z jihočeského klubu: „Určitě se tam těším, odehrál jsem tam dva roky a navíc celkem příjemné dva roky. Znám tam skoro celou kabinu, takže si s některými kluky zavoláme, ale žádné velké hecování určitě probíhat nebude.“

Na jaře Slavia s Českými Budějovicemi naplno bodovala, když na Strahově vyhrála 1:0. Rozhodující branka padla až šest minut před koncem. Proti svým bývalým spoluhráčům se prosadil právě Jaroslav Černý, který se ve vápně dostal k odraženému balonu a z první prostřelil brankáře Kučeru. „Byl to i můj první ligový gól v dresu Slavie, určitě kdyby se podařilo něco podobného v neděli, tak bych byl moc rád,“ přeje si Jaroslav Černý.

Dva dny na regeneraci jsou podle něj dostačující. „Já věřím, že se s tím nějak poperme, na zápas se pořádně připravíme a zvládneme ho. I když to bude těžké utkání, protože Budějovice už osm kol neprohrály a celkem se zvedly, takže nás nečeká nic lehkého. Ale věřím, že tam vyhrajeme,“ uzavřel Jaroslav Černý.

V Budějovicích působili i další slávisté – Martin Latka, Ladislav Volešák, Erich Brabec a krátce i Matej Krajčík.

„Na zápas se těším, doufám, že zase nastoupím. Už jsme se i hecovali po telefonu s Davidem Horejšem a s Honzou Svátkem,“ prozradil Ladislav Volešák.

„V minulém utkání Budějovice vyhrály s Viktorií Žižkov, když otočily zápas. Takže určitě budou na nás natěšení. Myslím si, že to bude pěkný zápas, přijdou diváci a bude dobrá atmosféra. Bylo by hezké, kdyby se zase trefil Jarda Černý, ale hlavní je, abychom tam vyhráli,“ uzavřel Ladislav Volešák.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články