Suchý a Vaniak v reprezentaci (mp3) | SK Slavia Praha
Více

Suchý a Vaniak v reprezentaci (mp3)

EDEN - Obránce Marek Suchý a brankář Martin Vaniak jsou v nominaci trenéra Petra Rady pro nadcházející kvalifikační utkání české reprezentace! Marek Suchý byl povolán vůbec poprvé ve své kariéře!
EDEN - Obránce Marek Suchý a brankář Martin Vaniak jsou v nominaci trenéra Petra Rady pro nadcházející kvalifikační utkání české reprezentace! Marek Suchý byl povolán vůbec poprvé ve své kariéře!

„Zprávu jsem se dozvěděl po dopoledním tréninku, samozřejmě, že mě velice potěšila. Beru to jako krásný dárek k mým narozeninám, které budu mít 29. března," řekl Marek Suchý našemu webu chvíli poté, co se o nominaci dozvěděl. Hned také přijímal gratulace od svých spoluhráčů, jako první mu blahopřál kapitán Erich Brabec.

Marek byl nominován jako obránce, poslední ligový zápas ale odehrál na postu defenzivního záložníka. „Pořád platí to, že se cítím lépe v obraně, ale když jsme to ve Slavii potřebovali, zaskočil jsem rád i v záloze," dodal k tomu Suchý.

„Jsem rád, že pojedeme alespoň ve dvou, Markovi to hrozně moc přeju," přidal se s gratulací také Martin Vaniak, který je druhým slávistou v nominaci.

Česko nastoupí ve Slovinsku na stadionu v Mariboru v sobotu 28. března od 20:45. Zápas proti Slovensku má výkop o čtyři dny později ve středu 1. dubna na Letné od 20:30.

Co vaší nominaci do reprezentace říkáte?

„Jsem hrozně rád, je to pro mě čest, na sraz se hrozně moc těším.“


Trenér Rada říkal, že vás povolal pro vaši univerzálnost, kde se cítíte nejlépe?

„Na začátku sezony jsem nastoupil nejdřív na beku, protože to bylo potřeba, pak bylo potřeba nastoupit v záloze, ale marodka se nám už vyklízí, takže to vypadá, že se zase vrátím zpátky do obrany, tam se cítím nejlíp.“


Myslíte si, že právě univerzálnější fotbalista má v národním týmu větší šanci?

„V kariéře to pro mne zatím vždycky byla výhoda, všichni mi to říkali, že je to pro trenéra určitě výhodnější.“


Kdy jste se o nominaci dozvěděl?

„Po dopoledním tréninku, byl jsem příjemně překvapený. Kluci i trenéři už mi gratulovali, Martin Vaniak říkal, že mám do novin říct, že je to pro mě velká čest tam být s ním. Ale na pokoji myslím budeme bydlet s Martinem Feninem.“


Těší vás to i jako slávistu?

„Určitě je to důkaz toho, že se nám teď v lize daří.“


Českou reprezentaci čekají velice důležité zápasy. Vnímáte to také tak?

„Samozřejmě, že to velice dobře sleduji, určitě by bylo krásné být u tak důležitých zápasů a přispět k tomu, aby se vydařily.“


Hrál jste se Slavií Ligu mistrů, máte titul, stříbrnou medaili ze šampionátu dvacítek, je pozvánka do reprezentace pro vás zatím největším úspěchem v kariéře?

„Tak je to zase něco jiného, je to v kariéře další stupínek, takový ten nejvyšší. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.“


Marek Suchý je před svými dvacátými prvními narozeninami služebně nejstarším hráčem slávistického áčka, do Slavie přišel ve svých šesti letech. V lednu 2009 prodloužil s klubem svoji smlouvu do 30. 6. 2012. V létě 2007 získal s výběrem do dvaceti let stříbrnou medaili na světovém šampionátu. Nastupoval za Slavii v Lize mistrů a v květnu 2008 s ní vybojoval mistrovský titul.

Marek Suchý o své pozvánce do reprezentace (mp3 zvuk)

 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články