Vedení Slavie se sešlo se zástupci Ultras | SK Slavia Praha
Více

Vedení Slavie se sešlo se zástupci Ultras

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Vedení Slavie se v úterý večer sešlo se zástupci fanoušků Ultras na neformálním jednání, za přítomnosti generálního ředitele klubu Petra Doležala. Během diskuse se řešila především příprava dvou pražských derby....
EDEN/SYNOT TIP ARENA - Vedení Slavie se v úterý večer sešlo se zástupci fanoušků Ultras na neformálním jednání, za přítomnosti generálního ředitele klubu Petra Doležala. Během diskuse se řešila především příprava dvou pražských derby - v Ondrášovka Cupu se Spartou a v Gambrinus lize s Bohemians 1905.

Zástupci Slavie vysvětlili důvody, proč jsou na oba zápasy prodávány vstupenky na jméno. Je to opatření, které se na bezbariérovém stadionu v Edenu při rizikových zápasech osvědčilo, Slavia nese plnou zodpovědnost za bezpečný průběh obou zápasů. Pro obě blížící se derby je tento způsob prodeje již připraven a spuštěn.

Přítomní fanoušci Ultras hájili stanovisko proti adresnému prodeji a předložení OP na při vstupu na stadion s tím, že podle jejich názoru je diskriminační.

„Domníváme se, že fanoušek, který přijde na obě derby sledovat fotbal a fandit, chápe rizika, která jsou s nimi spojená. Pokud toto opatření odrazuje někoho, kdo by přišel na stadion s jinou motivací, tak systém svůj účel plní, protože Slavia musí zaručit zdraví hráčů i diváků, majetek svůj i vlastníka stadionu,“ vysvětlil stanovisko Slavie organizačně-provozní ředitel Jiří Trepeš.

Nicméně výsledkem vzájmené diskuse byl částečný kompromis. „Bylo dojednáno, že pro návštěvu obou utkání bude majitelům permanentních vstupenek stačit předložení vstupenky a permanentky," dodává k tomu Jiří Trepeš. „Je to výraz důvěry, kterou k našim nejvěrnějším fanouškům máme."

„Slavia se pokusí pro novou sezonu hledat jiný model pro riziková utkání, kde by identifikace neprobíhala přes občanské průkazy, ale nesmí to být na úkor bezpečnosti na stadionu, " řekl k tomu generální ředitel Petr Doležal.

Kromě jiného byla znovu projednána situace kolem časů televizních přenosů. Zástupci fanoušků poukázali na to, že je pro ně téměř nemožné jet podpořit Slavii v pondělním termínu na Slovácko a do Ostravy.

„Na nejbližším ligovém shromáždění Slavia prostřednictvím Petra Doležala přednese návrh nového řešení a obnoví diskusi na toto téma," říká k tomu Ondřej Zlámal.

Zástupci Ultras také vysvětlili choreografii ze zápasu s Teplicemi, kde několik nápisů vyvolalo dojem, že se týkají našeho stadionu. Například v komentáři České televize zaznělo, že v Edenu nesmějí být zřejmě používány vlajky na ohebných žerdích, na které kotli přímo přispěl fanklub. Zástupci Ultras uznali, že to není pravda, a slíbili, že svoje choreo na svých stránkách vysvětlí v dodatečném článku.

Všichni fanoušci Slavie jsou si vědomi toho, v jak složité situaci v současnosti náš tým je a jak je v současnosti potřebné ho podpořit. Určitě není v zájmu vedení klubu a ani fanoušků dostat se do vzájemného sporu a tím Slavii oslabit. Vedení Slavie si váží všeho, čeho ve spolupráci se svými fanoušky za poslední dva roky na hřišti i v hledišti v novém Edenu dosáhla. Chorea, způsob fandění a celkovou atmosféru na stadionu nám mohou mnohé kluby jenom závidět.

Slavia připraví v dohledné době v Edenu setkání nejvyššího vedení Slavie, na které pozve všechny naše fanoušky, tak, aby vzájemná komunikace byla co nejintenzivnější.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články