Slavia musí uspět s Baníkem | SK Slavia Praha
Více

Slavia musí uspět s Baníkem

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slavia musí uspět v pondělním utkání s Baníkem. Pokud se tak nestane a zápas prohraje, dojde k výměně trenéra a realizačního týmu A-mužstva. Oznámilo to vedení Slavie na mimořádné tiskové konferenci.
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slavia musí uspět v pondělním utkání s Baníkem. Pokud se tak nestane a zápas prohraje, dojde k výměně trenéra a realizačního týmu A-mužstva. Oznámilo to vedení Slavie na mimořádné tiskové konferenci.

„Slavia se momentálně nenachází v postavení, které odpovídá našim předsezónním cílům. Hledáme všichni řešení, jak z této situace ven a všichni děláme maximum pro to, abychom tuto situaci zlepšili. Dospěli jsme k rozhodnutí, že trenér Karel Jarolím povede utkání v Ostravě. A pokud by tam Slavia prohrála, tak trenér i se svým realizačním týmem rezignuje,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Pokud tým utkání na Bazalech zvládne, tak trenér normálně dokončí tuto sezonu. Máme tím na mysli to, pokud Slavia v Ostravě neprohraje,“ dodal Petr Doležal.

„My se nevzdáváme vůbec žádné ze soutěží, pořád usilujeme o to, abychom v lize skončili na co nejlepším místě a abychom uspěli v domácím poháru. V minulosti jsme už byli daleko ve složitějších situacích, hráči i mužstvo mají své kvality, máme trenéra, který je velký odborník. Všem nám leží na srdci prospěch Slavie, proto jsme udělali tuto dohodu,“ dodal předseda představenstva Slavie Tomáš Rosen.

„Jak mužstvo, tak realizační tým udělá maximum pro to, abychom uspěli. A abychom tam i s tímto odhodláním jeli. Čeká nás mužstvo, které je momentálně nad námi a produkuje slušný fotbal. Ale je jenom na nás, abychom i my odevzdali slušný výkon a dobrý výsledek,“ uvedl trenér Slavie Karel Jarolím.

Pokud by Slavia v Ostravě zápas prohrála, A-mužstvo by v úterý po zápase převzal dosavadní trenér B-mužstva Miroslav Janů a sportovní ředitel Michal Šrámek.

„Věřím, že pokud v Ostravě uspějeme, tak by to měl být impuls k tomu, abychom v těch zápasech, které nám zbývají, také uspěli. Věřím, že hráči nebudou pod velkým psychickým tlakem. Byl bych nerad, aby to vyznělo tak, že hrají za mě a za realizační tým. Mělo by je to spíše motivovat, aby na hřišti nechali úplně všechno. Hráči v první řadě musejí hrát za sebe a za klub, to je nejpodstatnější,“ dodal trenér Karel Jarolím.

To, že by Karel Jarolím hrál pondělní zápas s nožem na krku nebo pod nějakým ultimátem, si odmítá připustit. „Já hraju v podstatě každý zápas s nožem na krku. Myslím si, že v minulosti jsme už odehráli zápasy, ve kterých ten výsledek hrál v danou chvíli mnohem větší roli. Ultimátum si člověk dává v každém zápase, během své kariéry jsem zažil vypjatější momenty,“ uvedl trenér, který věří, že psychiku hráčů to nijak zvlášť neovlivní.

„Někdo se s tím vypořádá lépe, někdo tolik ne, ale na jejich výkonu by to nic měnit nemělo. Naopak by to tak mělo být v každém zápase, že se budou snažit odvést na hřišti maximum, aby mužstvo uspělo,“ doplnil trenér. „Na zápas s Ostravou jsme se už dostatečně připravovali. Žádnou další psychologickou přípravu k tomu určitě dělat nebudeme,“ uzavřel Karel Jarolím.

Mužstvo odjíždí do Ostravy v neděli odpoledne.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články