B i D dorost proti Motorletu vítězně | SK Slavia Praha
Více

B i D dorost proti Motorletu vítězně

PRAHA – Slávistický B a D dorost mají za sebou další kolo, v zápasech proti Motorletu Praha získali naši dorostenci všechny body.

PRAHA – Slávistický B a D dorost mají za sebou další kolo, v zápasech proti Motorletu Praha získali naši dorostenci všechny body.

 

K dalšímu domácímu utkání jsme nastoupili již na trávě v Edenu, ale úvod utkání se nám vůbec nepovedl. Hráli jsme velmi nepřesně, ztráceli spoustu míčů nepřesnostmi v rozehrávce a tím jsme dostali na koně soupeře. Ten se začal osmělovat a začal nám zatápět. Především si vytvořil spoustu standardních situací, ze kterých hrozil naší brance. Ve 25. minutě se uvolnil na hranici pokutového území hostující Kundelásek, Přikryl mu odkopl míč, ale i s nohou a tak hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten hostující Synek proměnil 0:1. Naše hra se i nadále utápěla ve spoustě nepřesností, ale přesto jsme si dokázali vytvořit dvě šance, ale ani Tusjak, ani Petrák branku netrefili. Ve 45. minutě rozehrál Tusjak rohový kop, Cousens přiklepl míč na hranici pokutového území Náhlovskému, který z 22 metrů trefil parádně branku Motorletu 1:1.

 

Druhý poločas začal mnohem lépe,  soupeře jsme zatlačili na jeho polovině a po patnácti minutách bylo rozhodnuto. V 53. minutě opět rozehrál rohový kop Tusjak, Cousens netrefil míč hlavou optimálně, ale dobíhající Podvín měl hlavu na správném místě a otočil výsledek v náš prospěch 2:1. V 65. minutě se uvolnil v pokutovém území Cousens, míč se dostal až ke Krasniqimu, který obešel dva protihráče a zakončil střelou na 3:1. V následujících minutách se Motorlet snažil o změnu stavu, ale dostal se již pouze do jedné šance, kterou nohama vyrazil spolehlivý Hůla. Do otevřené obrany jsme měli ještě několik šancí, ale skóre se již neměnilo.

 

„První poločas z naší strany to byla tragédie, hráčům jsme zdůrazňovali, aby nevytvářeli standardní situace, přesto jich soupeř kopal snad 20. V kabině jsme si řekli pár důraznějších slov, hráči pochopili, co je potřeba změnit a druhý poločas jsem byl opravdu spokojen,“ hodnotil utkání trenér Jaroslav Peřina.

 

B-dorost: Slavia - Motorlet Praha 3:1 (1:1)

Branky: 45. Náhlovský, 55. Podvín, 65. Krasniqi – 23. Synek

Slavia: Hůla – Náhlovský (78.Šimkovský), Přikryl, Podvín, Sudek - Krasniqi, Petrák, Šimeček – Prošek (68. Grohol), Cousens (80. Halama), Tusjak (80.Žák)

 

Ve třetím jarním kole jsme nastoupili proti týmu SK Motorlet Praha na přírodní trávě v Edenu. Od začátku utkání jsme si vytvořili herní převahu a několik slibných gólových příležitostí, skórovat se nám však nepodařilo. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem pokračovat v započaté hře a více se koncentrovat při proměňování šancí. To se poprvé podařilo v 52. minutě, kdy obránce  Bady dobře rozehrál rohový kop a důrazný obránce  Charvát hlavou vstřelil úvodní branku utkání – 1:0. Zanedlouho soupeř vyrovnal skóre také ze standardní situace, kdy v  66. minutě dobře zahrál přímý volný kop razantním centrem do pokutového území. Brankář Slavie  Zima míč neudržel a dobíhající útočník ho usměrnil do naší branky – 1:1. V závěru utkání jsme opět na soupeře vytvořili značný tlak a měli jsme herní převahu. Což jsme zúročili v 75. minutě, kdy střídající  Červený usměrnil míč do sítě Motorletu – 2:1. "Z celkové pohledu zaslouží celý tým pochvalu za bojovnost a přístup k utkání,´" hodnotil zápas trenér Daniel Abrhám.

 

D-dorost: Slavia – Motorlet Praha 2:1 (0:0)

Branky: 52. Karel Charvát, 75. David Červený

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík (68´ David Červený), Karel Charvát, Stefan Simič, Daniel Bady – Miroslav Verner, Robert Hrubý (79´ Kristian Hudeczek), Nikolas Salašovič, Filip Drobílek – František Liška (78´ Erik Týfa), Jan Peterka (56´ Jan Hannich)

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články