Do odvety na Letnou s náskokem | SK Slavia Praha
Více

Do odvety na Letnou s náskokem

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Ve čtvrtek 15. dubna čeká slávisty v tomto týdnu druhá cesta na Letnou, kde odehrají odvetu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu proti Spartě. Svěřenci trenéra Františka Cipra odjíždějí s jednobrankovým náskokem...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Ve čtvrtek 15. dubna čeká slávisty v tomto týdnu druhá cesta na Letnou, kde odehrají odvetu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu proti Spartě. Svěřenci trenéra Františka Cipra odjíždějí s jednobrankovým náskokem, v Edenu v prvním zápase vyhráli 1:0.


„S hráči jsme si v kabině pondělní zápas detailně rozebrali. Jestliže chceme uspět ve čtvrtek, musíme se vyvarovat chyb ve stoperské dvojici a musíme dotáhnout naše útoky do důrazného zakončení. V pondělí jsme se do vyložené šance nedostali,“ uvedl před odvetou trenér František Cipro.


Ke změnám v sestavě se trenér příliš vyjadřovat nechtěl. „Mohu slíbit, že Černý bude hrát od začátku, ale který to už vám neprozradím,“ dodal s polovážným úsměvem. Do pondělního zápasu nezasáhli Milan Černý a Stanislav Vlček.


Zdravotní problémy má nově pouze Jan Kysela, který odnesl nepotrestaný zákrok Tomáše Řepky v úvodu střetnutí. „V pořádku úplně není, počkáme, jak bude vypadat ve čtvrtek před zápasem,“ řekl k tomu náš kouč.


Do začátku zápasu by mohl být k dispozici Jaroslav Černý. „Každým dnem se cítím lépe, přidával jsem si běžecké dávky v době, kdy kluci měli volno. Věřím, že bych to od začátku zvládl,“ řekl nám slávistický záložník.


Slavia jede do odvety s náskokem 1:0. „Musíme hrát aktivně a dát gól, Sparta by pak musela dát tři. Pro postup musíme udělat maximum,“ říká k výchozí pozici Jaroslav Černý.


Slávista ale také jedním dechem dodává: „To ale neznamená, že je nám jedno, jak skončíme v lize. Dvakrát jsme měli titul, tak přece nemůžeme skončit osmí, musíme urvat co nejvíc bodů a dostat se co nejvýš.“


Výkop utkání na Letné je v 20 hodin, vysílá ho Česká televize, kanál ČT4 Sport. Fanoušci Slavie na něj pořádají pochod z Edenu, sraz je v 16:30.

 

První zápas hraný 1.4. 2010 v Edenu:

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branky:
16. M.Černý
Slavia: Vaniak - Krajčík, Kopic, Trapp, Hubáček - Grajciar, Janda (68. J. Černý ), Ragued, Kysela – Vlček (90. Ivanovski), M. Černý (84. Šenkeřík)
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Kladrubský, Pamič (45. Vacek) – Žofčák (78. Zeman), Kucka, Hoheneder, Sionko - Wilfried, Kadlec (64. Lačný)
ŽK: Hubáček – Wilfried, Kušnír
Diváci: 7439

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články