S Jabloncem prohra o tři branky | SK Slavia Praha
Více

S Jabloncem prohra o tři branky

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Poslední domácí utkání této sezony se slávistům vůbec nevydařilo, třikrát inkasovali a všechny body odvezl ze Synot Tip Areny Jablonec. Dvakát se do sítě trefili bývalí slávisté Marek Jarolím a Tomáš Pekhart, třetí gól přidal David Lafata.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Poslední domácí utkání této sezony se slávistům vůbec nevydařilo, třikrát inkasovali a všechny body odvezl ze Synot Tip Areny Jablonec. Dvakát se do sítě trefili bývalí slávisté Marek Jarolím a Tomáš Pekhart, třetí gól přidal David Lafata.

První příležitost na vstřelení gólu měl na kopačce Petr Janda, kterého pěkným přízemním centrem našel na značce pokutového kopu Matej Krajčík. Janda však zkoušel štěstí svou slabší levou nohou a branku minul. První branka hostů přišla ve 26. minutě. Po rohovém kopu se dostal k centru Jarolím, ve vápně našel Pekharta a ten poslal míč patičkou do Vaniakovy branky. Šest minut před poločasovou přestávkou zvýšil na rozdíl dvou branek Jarolím, který od půlky postupoval sám na Vaniaka. Ve 41. minutě mohli slávisté zkorigovat skóre. Vlček vyslal z pravé strany centr, který z úhlu trefil Ivanovski, Špita ale nepřekonal.

Druhá půle už tolik fotbalových momentů nepřinesla. První přišel až v 75. minutě, bohužel opět skončil brankou hostů. Po centru z přímého kopu si na hranici vápna zpracoval míč Lafata a poté přesně zamířil k tyči. Rychlý protiútok Slavie v závěru utkání zakončil střelou Peter Grajciar, jenž mířil do tyče. Slavia tak podlehla Jablonci 0:3.

Trenéru Františku Ciprovi se utkání nehodnotilo snadno: „Abych byl upřímný, chvílemi mi hráčů bylo líto. Po vyřazení z poháru dohráváme v hlubokém útlumu. Hráči, o kterých vím, že fotbal hrát umí, si nepřihrajou na tři metry. Rozdíl mezi námi a Jabloncem je v produktivitě. Oni třikrát vystřelí, dají tři góly. My to z našich šancí nepotvrdíme a na vstřelení branky se hodně nadřeme. Po vyřazení z poháru absolutně chybí motivace. I když hráči hrají o své další angažmá, o peníze. Ale jakmile inkasují, jsou totálně na dně. Je laciné bavit se o tom, jestli tu dříve byli jiní klíčoví hráči, kteří za to vezmou na hřišti i v kabině. Mně vadí to, že se o to ani nepoperem, nepřitvrdíme. V Plzni nám nakope Rezek, a tady nám potřetí za sebou nakope Lafata.“

Trenér Jablonce František Komňacký neměl radost jen z výhry, pochvaloval si také předvedenou hru: „Nesmírně si vážíme dnešního výsledku, ale i výkonu. Ať je to jak chce, vyhrát na Slavii 3:0, to je pro každé mužstvo velký úspěch. A já jsem rád, že to nebylo vítězství nahodilé, ale zrodilo se z enormního nasazení, taktické disciplíny a vůle. My jsme věděli, že žádný jiný výsledek by pro nás neměl takovou cenu, jeli jsme sem vyhrát a jsem rád, že hráči si s tím také poradili,“ zhodnotil utkání František Komňacký.

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 0:3 (0:2)
Branky:
26. Pekhart, 39. Jarolím, 75. Lafata.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Hošek (25. Grajciar) Hubáček – Černý Milan, Janda (61. Šenkeřík), Ragued, Jaroslav Černý – Vlček, Ivanovski (72. Tecl)
Jablonec: Špit - Krejčí, Zábojník, Drsek, Jablonský – Jarolím, Eliáš (74. Vošahlík), Loučka, Kovařík (87. Kocourek) – Pekhart (76. Michálek), Lafata.
ŽK: Hubáček, M. Černý – Loučka, Kovařík, Jarolím, Drsek.
Diváci: 4 605.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články