První pohár v Mini-republice patří Slavii | SK Slavia Praha
Více

První pohár v Mini-republice patří Slavii

Mladší přípravka Slavie má zlato! Malí slávisté uzavřeli své působení v premiérovém ročníku Mini-republikového mistrovství mladších přípravek úspěšným...

PRAHA - Mladší přípravka Slavie má zlato! Malí slávisté uzavřeli své působení v premiérovém ročníku Mini-republikového mistrovství mladších přípravek úspěšným finálovým penaltovým rozstřelem. Na podzim se přitom malým slávistům příliš nedařilo.  

„První zápasy se hrály v období, kdy jsme tým teprve budovali, a to bylo znát i výsledkově. Hlavně na jaře jsme pak začali vyhrávat, což nás nakonec po posledním dni základní části vyneslo na druhé místo a tím do finálového dne v Českých Budějovicích,“ začal hodnocení hlavní trenér Jiří Petrovič.

Díky umístění po šesti hracích kolech se mladí slávisté v semifinále vyhnuli Kladnu, které ve dvanácti zápasech zaznamenalo kromě jedné remízy samé  výhry. V zápase s Budějovicemi přálo štěstí při penaltovém maratonu (7:6) Slavii a postoupila do finále, kde narazila právě na Kladno, které přehrálo v druhém semifinále Příbram.

Trenér Petrovič upozorňoval své svěřence zejména na rychlý gól z brejku. „Sice z rohu, ale dostali jsme ho bohužel už v první minutě. Postupně jsme se oklepali, dostávali do hry a v druhém poločase jsme získávali na převaze. Pak bylo otázkou času, kdy nám to tam spadne. Nakonec se tak stalo v poslední minutě. A vítězství ve finále na penalty je samozřejmě i o štěstí,“ dodal trenér.

Autor projektu Mini-republikového mistrovství mladších přípravek je Václav Hrabík z Českých Budějovic, který dal dohromady sedmičku silných týmů z Česka. „Pan Hrabík tuto akci zorganizoval výborně. Myslím, že hlavně pro mimopražské týmy série kvalitních zápasů je velkým přínosem. I já beru náročná utkání s nejlepšími týmy v republice jako přínos, navíc se dá více hráčů rozložit mezi mistrovská utkání a Mini-republiku.,“ uvedl trenér Petrovič. 

Formát dvou kvalitních utkání jednou za čtrnáct dnů je pro kouče optimální, stejně jako systém Mini-republiky. „Kladno na to bude mít třeba jiný náhled, ale soutěž složená ze základní části a finálového dne je atraktivnější a pokud podáváte kvalitní výkon v sezoně, měli byste ho potvrdit i ve finále. Mini-republiku beru jako pohárovou soutěž a tento klíč je spravedlivý,“ vyjádřil svůj postoj trenér Petrovič.

V Praze by příští sezona měla být přechodným obdobím pro systém přípravek 5 plus 1, který zastává i Petrovič. „Osobně jsem zástancem soutěže hrané 5 plus 1, ale vůbec mi nevadí hrát příští rok Mini-republiku jako kvalitní průpravnou soutěž 7 plus 1. Něco jiného je, když máme v pražské soutěži týmy, kterým dáváme deset branek, ale hrát s kvalitním týmem v sedmi hráčích smysl má,“ uzavřel trenér.

Pořadí Mini-republikového mistrovství mladších přípravek 2009/10:

1. SK Slavia Praha

2. SK Kladno

3. 1. FK Příbram

4. SK Dynamo České Budějovice

5. FK Mladá Boleslav

6. FC Hradec Králové

7. FC Slovan Liberec

Autorem zápasového referátu je Petr Ludvíček, autorem fotografií je Jan Blažíček.

Více fotografií naleznete zde

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články