Martin Vaniak chválí své spoluhráče gólmany | SK Slavia Praha
Více

Martin Vaniak chválí své spoluhráče gólmany

V Seefeldu se připravují čtyři brankáři - Martin Vaniak, Jan Hanuš, Roman Valeš a Anssi Jaakkola.

SEEFELD – Na herním soustředění tvoří gólmani častokrát svoji vlastní skupinku, i když se samozřejmě zapojují do těch částí tréninků, jejichž součástí je i zakončení. Trenér brankářů má na soustředění čtyři brankáře – Martina Vaniaka, Jana Hanuše, Romana Valeše a finského gólmana Anssi Jaakkolu, jehož působení ve Slavii by se mělo dotáhnout v týdnu po návratu do Prahy.

 

Jan Hanuš se do letní přípravy vrátil po návratu z hostování v Hlučíně. „Byly to pro mne cenné zkušenosti, bral jsem to tak, že pomohu klubu i sobě,“ vrátil se k uplynulé půlsezoně mladý gólman, který už má ligové zkušenosti. „Je samozřejmé, že jsem tam měl při zápasech mnohem víc práce, ve Slavii jsem řešil třeba jen jednu, dvě šance za poločas, v druhé lize jsem byl častěji v akci, všechny zápasy pro mě byly dobrou zkušeností,“ dodává k působení, které narušilo v jeho závěru naražené koleno.

 

Také druhý z gólmanů Roman Valeš působil v minulé půlsezoně v Hlučíně, kde byl na svém druhém hostování v druhé lize, to první bylo v Čáslavi. Roman Valeš začínal s fotbalem v RMSK Cidlina, odkud přišel do Slavie a prošel všemi dorosteneckými týmy. Roman je rodákem ze slávistické bašty Rožďalovic, o to větší má motivaci se udržet v přípravě áčka. „Už samotná příprava s tak zkušeným gólmanem jako je Martin Vaniak je vynikající zkušeností, navzájem si pomáháme, nemohu si opravdu na nic stěžovat,“ řekl našemu webu.

 

Pro třiadvacetiletého finského gólmana Anssiho Jaakkolu je Slavia velkou výzvou. „Věřím, že se všechno dotáhne a budu moci za Slavii hrát,“ řekl našemu webu. Anssi pochází z města Kemi nedaleko Oulu na severu Finska, jen sto kilometrů od polárního kruhu a města Rovaniemi, kde podle pověstí bydlí Santa Claus. Je to tedy Seveřan se vším všudy.

 

Dva roky působil s Lukášem Jarolímem v italské Sieně. Urostlý gólman nám prozradil, že se v mládí musel rozhodovat mezi fotbalem a ve Finsku populárnějším hokejem. „Hrál jsem pět let hokej jako střední útočník, nakonec jsem se ale musel mezi oběma sporty rozhodnout, vyhrál to fotbal. Nikdy jsem tohoto kroku nelitoval,“ dodal. 

 

V základní sestavě v přípravě nastupuje zdaleka nejzkušenější ze slávistických brankářů – Martin Vaniak. „O mně jste toho na webu napsali už dost, naposledy v Nové Včelnici, myslím, že je řada na ostatních,“ požádal nás. Martin Vaniak bude v následující sezoně nadále působit ve Slavii.

 

Martin Vaniak pochválil své kolegy gólmany. „Překvapilo mě, jak jsou dobří, mají správný přístup. Přiznám se, že Romana jsem před začátkem přípravy ještě neznal, ale má před sebou určitě budoucnost. Už jen to, že spolu s Hanušem nastupovali v druhé lize je dobrá vizitka.“

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články