Remíza na úvod sezony | SK Slavia Praha
Více

Remíza na úvod sezony

Slavia v prvním utkání sezony remizovala s Bohemians 1905 1:1. Za sešívané se v 17. minutě trefil Karol Kisel.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia vstoupila do nové sezony 2010/2011 v Synot Tip Areně, ovšem tentokrát jako hostující tým. Sešívané přivítali Bohemians 1905 a oba týmy se rozešly smírně 1:1, když se oba góly urodily už v prvním poločasu.

 

V Edenu se sešlo jen něco přes pět tisícovek diváků, početné skupiny fanoušků obou klubů se sešly před stadionem a daly najevo nesouhlas se stěhováním Bohemians 1905 z nedalekého Ďolíčku. Oba tábory zpívaly chorály na podporu svých týmů a zapálily několik světlic. Podle našich informací nedošlo k žádnému incidentu.

 

Na hřišti se jako první radovali hráči v zelenobílém. Už ve druhé minutě poslal Hartig přesný pas na malé vápno a Bartek prostřelil Vaniaka. Slavia vyrovnala v 17. minutě, když po krásné přihrávce Jardy Černého prostřelil Sňozíka Karol Kisel. Dal tak svůj premiérový gól za Slavii v Gambrinus lize.

 

Druhý poločas se nesl ve znamení tlaku Slavie, sešikovaná obrana klokanů ale naše hráče k mnoha šancím nepustila. Při dvou šancích Bohemians podržel Slavii Martin Vaniak, na druhé straně netrefil ve velké příležitosti branku Koubský.

 „Hráli jsme aktivně, dali jsme branku hned z první akce na novém stadionu, dařilo se nám kombinovat,“ zahájil tiskovou konferenci trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

 

 

„Slavia má velkou sílu v krátkých přihrávkách, velká individuální síla je navíc v hráčích jako Vlček a spol. Slavia potom proměnila svou šanci, více jsme ji očekávali od Standy Vlčka, než od Kisela.“

 

„Poločas skončil zaslouženým výsledkem. Ve druhé půli byl vyloučen Rychlík, naše hráče to stálo v tom vedru hodně sil, mohli jsme ale chodit do rychlých protiútoků. S bodem spokojení,“ zakončoval Hoftych.

 

„Zápas se pro nás nezačal vyvíjet šťastně, z první situace šli Bohemians do vedení. Bylo to po naší individuální chybě, po naší nedůslednosti,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Všechno, co jsme si říkali na přípravě tak vzalo za své, ale přesto si myslím, že hráči na to i přes ten šok dokázali zareagovat,“ pokračoval trenér.

 

„Hráli jsme kombinačně, vytvořili jsme si spoustu situací. Povzbuzením bylo, že Karol Kisel stav srovnal. Měl pak ještě jednu velkou šanci, tam si myslím, že zaváhal. Zkraje prvního poločasu jsme měli  šance, které se daly využít líp, podržel nás pak Vaniak.“

 

Absolutně jsme nezvládli početní převahu. Měli jsme být trpěliví, hledat prostor po zemi. To se nepodařilo, kluci to chtěli uchvátat, snažili se rozhodnout co nejdřív. Měli jsme to sehrát jiným způsobem,“ zakončil svůj komentář slávistický kouč.

Před utkáním se část našeho kotle sešla u stadionu a hlasitě fandila, fanoušci zapálili několik světlic, ale nedošlo k žádným konfliktům, protest měl poklidný průběh. Před začátkem utkání odešli směrem k vršovickému Ďolíčku.  

 

 

 

Bohemians 1905 – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 2. Bartek – 17. Kisel

Bohemians 1905: Sňozík - Rychlík, Cseh, Nikl, Jindřišek - Bartek, Držík, Kaufman (88. Nešpor), Moravec – Bálek (64. Štohanzl), Hartig (38. Škoda)

Slavia:  Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček- Jaroslav Černý, Kisel, Ragued, Grajciar (82. Belaid) – Vlček (60. Hora), Milan Černý (73. Janda)

ŽK: Rychlík, Držík, Moravec – Vlček, Koubský

ČK: Rychlík

Diváci: 5 623

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články