Nová kniha Fotbalový anděl Vladimír Šmicer | SK Slavia Praha
Více

Nová kniha Fotbalový anděl Vladimír Šmicer

V prodeji v Edenu se slevou

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Fotbalový anděl Vladimír Šmicer. To je název nové knížky, která popisuje fotbalové i životní osudy slavného slávisty Vladimíra Šmicera. V biografii, která čítá 200 stran, je zachycena jeho fotbalová kariéra od prvních krůčků na hřišti až po jeho loučení v benefičním zápase Slavie se Spartou v Edenu. Autorem biografie Vládi Šmicera je Petr Čermák.

 

Knížku si můžete zakoupit v Synot Tip Areně v Edenu. Na VIP recepci Slavie nebo na pokladnách v předprodeji vstupenek je k dostání za 250 korun.

 

Majitelé permanentek na zápasy Slavie na novou sezonu knihu pořídí se slevou za 200 korun.

 

Knížka je v prodeji i ve slávistickém fanshopu FANzone za jednotnou cenu 250 korun (bez slevy pro permanentkáře).

 

V Synot Tip Areně v Edenu si mohou fanoušci koupit knížku se slevou. Doporučená maloobchodní cena publikace je 269 korun.

 

Mojí kariérou se prolíná láska k fotbalu, k lidem a vůbec k životu. Tyto hodnoty vidím jako základ mé návštěvy na této planetě. Vždycky jsem se snažil pracovat s myšlenkou co nejvíce dokázat a být prospěšný klubu, ve kterém jsem zrovna hrál, a samozřejmě národnímu týmu. Být jeho součástí je obrovskou ctí. Nemohl jsem vědět, že zvednu nad hlavu tolik významných trofejí a že dosáhnu takových úspěchů. Myslím, že tohle už není štěstí, ale krásný reálný sen, který mi život dovolil prožít, protože jsem mu šel poctivě naproti,“ napsal na úvod knihy Vladimír Šmicer.

 

Fotbalový anděl Vladimír Šmicer je autorizovanou biografií, spisovatel Petr Čermák vyzpovídal nejen fotbalové trenéry a činovníky, ale také Vláďovy kamarády, spoluhráče i členy rodiny. Knížka je doplněna řadou unikátních fotografiií – Vláďa Šmicer v dresu slávistické juniorky nebo jako malý žáček ještě v dresu Kovostroje Děčín, nechyběji fotky s pohárem pro vítěze Ligy mistrů nebo s mistrovským pohárem ve Slavii.

 

Ukázky z knížky:

 

O jeho prvním zápase

 

Děda mě jako kloučka o hlavu, možná i dvě menšího vzal se staršími žáky na mač do sousední vesnice. Jmenovala se Lovečkovice a já tam nastoupil s osmičkou. Byl jsem nejmenší, ale dostal snad největší dres. Přehodím ho přes hlavu a vidím, že chce ze mě spadnout, a tak ho nasoukám do trenek. Krásná osmička se na mých zádech najednou proměnila ve smutnou nulu, která probudila vášně domácích fanoušků. Cos to tam postavil za nulu! Křičeli na dědu Slepičku. No, tenkrát jsem si mezi těmi habány moc nezahrál, ale přece jenom jsem se párkrát setkal s míčem a jednou udělal rychlou kličku a hezky se proběhl po lajně, a to mě strašně hřálo. Děda mě totiž chytře šoupl na křídlo, aby mě hromotluci uprostřed hřiště nepokopali. A někdy v tomto období mi právě děda řekl: Teď jsi začal hrát opravdickej fotbal, a je čas si začít psát fotbalovou kroniku. Až budeš jednou velkej fotbalista, tak do ní vždycky rád nakoukneš, protože začátky jsou nejkrásnější.“

 

O jeho první výplatě po podpisu profesionální smlouvy ve Slavii

 

Byl jsem v sedmém nebi a našim jsem slíbil, že je za první výplatu pozvu na večeři. Pamatuju, že moje první výplata v béčku čítala i s prémiemi dva a půl tisíce. Teď se kochám tou obálkou i pomyšlením, že můžu trénovat s áčkem a Vlastou Petrželou, ale za dveřmi stojí Zdeněk Jánoš, gólman. Zastaví mě: Co to tam máš? První výplatu. No, vidíš, rovnou můžeš zaplatit zápisný. A kolik to dělá? Sice s náma zatím jenom trénuješ, tak to bude za dva tisíce. A pak v kabině ještě slyšel: A že jsi to ty, odchovanec, tak to máš jenom za dva! Spadly do kasy, a nováčci podle běžné zvyklosti pozvali mazáky na společnou večeři. Vláďa, ač mu tenkrát zbylo v obálce čtyři sta padesát korun, byl přešťastný, jenom musel říct mamince: Budeme to muset nechat až na příští měsíc. Ale potom jsme už doopravdy na tu rodinnou večeři šli.“

Aktuálně

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

30. 4. 2024
První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Další články