Dorostenci vysoko zvítězili nad Dynamem ČB | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vysoko zvítězili nad Dynamem ČB

Dvě branky Davida Smoláka a jedna Viktora Šimečka rozhodly o výhře slávistického A-dorostu nad Dynamem České Budějovice 3:0.

STRAHOV – Pohledný fotbal byl vidění ve středu na strahovském stadionu Přátelství, kde slávistický A-dorost zaslouženě v prvním letošním domácím zápase zvítězil nad Dynamem České Budějovice 3:0. Dvě branky vstřelil Viktor Šimeček a jednu střídající David Smolák. 

 

 

Slávisté proti sobě měli velmi dobře bránícího a organizovaného soupeře, do jeho obrany se těžko prosazovali, naopak museli dávat pozor na protiútoky zejména útočníka Dominika Němce. Toho v jediné vážné šanci vychytal brankář Jiří Měsíček.

 

 

Červenobílí trpělivě hledali prostor k zakončení a svých šancí se dočkali. Střídající Smolák osm minut po svém příchodu na hřiště otevřel skóre přesnou střelou z pravé strany a o tři minuty později po nahrávce albánského záložníka Liridona Krasniqiho zvýšil na dva nula.

 

 

Skóre se uzavřelo v poslední minutě, kdy se na levém křídle kličkou uvolnil Luboš Tusjak, poslal přesnou přihrávku Šimečkovi, který překonal budějovického gólmana potřetí. Slávisté zvítězili naprosto zaslouženě, i když pro hosty se může skóre zdát až příliš kruté. Slávisté tak po remíze v Plzni brali zaslouženě tři body.

 

 

„Soupeř dobře bránil, těžko jsme se dostávali do střeleckých pozic, navíc hrozil ze standardních situací. Přesto bylo jasné, že utkání rozhodne první gól, na který jsme si trpělivě počkali a pak své vítězství potvrdili dalšími góly. Kluky musím pochválit za přístup a bojovnost,“ uvedl pro náš web trenér Jaroslav Peřina.

 



Slavia – České Budějovice 3:0 (0:0)

Branky: 78. a 81. Smolák, 89. Šimeček

Slavia: Měsiček – Šimkovský, Šlehofer, Čepelák, Sudek – Prošek (70. Smolák), Petrák, Krasniqi (84. Jílek), Šimeček – Červenka (62. Marič), Tusjak

 

 

V týmu dorostu působí tři zahraniční hráči – záložník Liridon Krasniqi (nar. 1.1.1992) je kosovského původu a má státní občanství Albánie, naposledy působil v Norimberku, v předchozí kariéře v mládežnických týmech Mnichova 1860 a Bayernu. Odehrál 84. minut, nahrál na druhou branku.

 

Útočník Alberto Marič (nar. 18.4.1992) je z Bosny a naposledy působil v dorosteneckém týmu Karlsruhe.

 

Třetím zahraničním fotbalistou je Polák Daniel Wisniewski (nar. 4.8.1992) naposledy působil v klubu Slupsk. Do utkání s Českými Budějovicemi z lavičky nezasáhl.

 

C-dorost:

Vítězstvím svých starších kolegů se nechali inspirovat také hráči C-dorostu, kteří sice v zápase prohrávali 0:1, pak ale vyrovnal František Liška, který po přestávce přidal ještě další tři branky, Verner s Proskem pak završili skóre na vysokých 6:2.

Slavia - České Budějovice 6:2 (1:1)

Branky: Liška 4, Verner (pen.), Prosek

Slavia: Zima - Maršík, Svoboda, Hejno, Bady (78. Pachl) - Hudeczek (41. Prosek), Salašovič, Verner - Peterka (41. Hannich). Liška, Horáček (41. Drobílek)

 

V 1.kole 1.ligy mladšího dorostu jsme na domácí „strahovské“ půdě přivítali soupeře z jihu Čech. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a soupeř se jen bránil. Během prvních dvanácti minut jsme předvedli tři samostatné nájezdy na brankaře, ale vždy jsme střelecky selhali. Ve 13´min. předvedl nevídanou střelu ze 30-ti metrů N.Salašovič, která šla však těsně nad. Soupeř se po té začal osmělovat a hrozil z nebezpečných rychlých protiútoků do naší otevřené obrany, neboť jsme neustále pokračovali v dobývání branky našich hostí. Stále jsme čekali, kdo konečně prolomí střeleckou smůlu, ale budějovická branka byla jako zakletá. Naopak udeřilo na opačné straně. Ve 30.minutě jsme zahrávali rohový kop.Soupeř odvrátil míč a dlouhým odkopem se dostal do rychlého protiútoku a svou první vyloženou šanci s přispěním našich obránců dokonale proměnil – 0:1. Trpělivě jsme pokračovali v tlaku a brzy přišlo vyrovnání. Ve 38.min. jsme zahrávali rychlé autové vhazování (D.Bady) na levé straně u pokutového území soupeře. V pokutovém území se dostal k míči F.Liška, který si poradil s dotírajícím obráncem a střelou z těžkého úhlu vyrovnal skóre – 1:1. Tímto výsledkem skončil první poločas.

Do druhé části jsme šli s tím, aby se neopakovala situace z prvního poločasu a abychom přidali další branky. Jenže opak se stal pravdou. Hned v úvodní minutě 2.poločasu jsme zbytečně zahráli rukou před naším pokutovým územím. Soupeř zahrával přímý kop a z dorážky změnil skóre ve svůj prospěch na 1:2. Avšak tato branka nás nesložila a nadále jsme pokračovali v aktivní hře. Vyrovnání opět přišlo po pár minutách. V 50.min. jsme předvedli pěknou kombinační akci, kdy střídající F.Drobílek pronikl po levé straně až na okraj pokutového území a kolmou přihrávkou našel přesně nabíhajícího F.Lišku - vyrovnáno 2:2. S tímto výsledkem jsme se nemohli spokojit a další branku jsme přidali v 55.min. Středem hřiště se probil do pokutového území J.Prosek a při zakončení byl faulován. Následovala penalta, kterou bezpečně proměnil M.Verner – 3:2. Soupeř se snažil o vyrovnání, ale naše obrana se už vážnější chyby nedopustila. Naopak jsme přidali další branky. V 72.min.předvedl průnik po levé straně až z obrany D.Bady a přesnou přihrávkou do pokutového území našel opět nabíhajícího F.Lišku – 4:2. Za minutu se opět měnilo skóre, kdy N.Salašovič vysunul přesnou přihrávkou ze středu hřiště J.Proska, který si pak poradil i s vybíhajícím brankářem a zvýšil na 5:2. Skóre utkání uzavřel střelecky disponovaný F.Liška v 77.min., kdy jej aktivní J.Prosek přesnou přihrávkou poslal středem hřiště do samostatného průniku a uzavřel tak skóre utkání na konečných 6:2.

Pochvalu zaslouží celý tým za předvedený výkon, avšak je potřeba se vyvarovat zbytečných chyb v defenzivní činnosti, ze kterých jsme obdrželi laciné branky. Přínosem je, že se hráči rychle zapracovávají do nového herního stylu.


Utkání B a D dorostu v Teplicích byla kvůli nezpůsobilému terénu odložena.

 

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články