Béčko remizovalo s rezervou Žižkova | SK Slavia Praha
Více

Béčko remizovalo s rezervou Žižkova

Béčko Slavie v pražském derby remizovalo s rezervou Viktorie Žižkov 1:1, když v 90. minutě nechytatelnou střelou vyrovnal Alberto Marič. Z kádru áčka pomohli rezervě...

PRAHA – Béčko Slavie v pražském derby remizovalo s rezervou Viktorie Žižkov 1:1, když v 90. minutě nechytatelnou střelou vyrovnal Alberto Marič. Z kádru áčka pomohli rezervě Vomáčka, Jaakkola, Palko, Hurka, Duranski.

 

V neděli se hrálo vyrovnané utkání, soupeř Slavie ohrožoval její branku zejména z velkého množství standardních situací, který zahrával opravdu požehnaně. Červenobílí se s nimi vyrovnali také díky Benjaminu Vomáčkovi, který dokázal dobře mladou obranu dirigovat a vnesl do zadních řad přehled a klid.

 

Slávisté v první půli byli nejblíže brance po rychlém protiútoku, kdy Hájek nastřelil z několika kroků břevno.

 

V druhém poločase šli domácí do vedení, po rohovém kopu se hlavou prosadil Balík. Slávisté se nevzdali a bojovali až do samotného závěru utkání, kdy Mikula prostrčil míč Maričovi, který křížnou ránou poslal míč přes celé vápno nechytatelně do sítě.

 

„Benjamin Vomáčka nám dnes výrazně pomohl, do zadních řad vnesl klid a své zkušenosti a dokázal své mladé spoluhráče proti mnohem zkušenějšímu soupeři dobře dirigovat. Kluci nakonec zabojovali a hráli až do konce. Alberto Marič nakonec korunoval snahu vyrovnávací brankou, určitě si gól za svůj velice dobrý výkon zasloužil,“ uvedl trenér Pavel Řehák.

 

Žižkov B – Slavia B 1:1 (0:0)

Branky: 64. Balík – 90. Marič

Slavia B: Jaakkola – Galus (61. Mikula), Vomáčka, Zieris, Palko – Hurka (69. Kučera), Klimeš, Duranski, Kolařík, Hájek (75. Pázler) - Marič

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články