Slavné postavy slávistické historie pokřtily knihu Věčná Slavia | SK Slavia Praha
Více

Slavné postavy slávistické historie pokřtily knihu Věčná Slavia

Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, František Cipro, Jan Lála, Dušan Herda, Ivo Ulich, František Boby Zlámal, Jan Mareš, Martin Vaniak, Jan Andrejkovič, Jiří Pešek a další slavní...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, František Cipro, Jan Lála, Dušan Herda, Ivo Ulich, František Boby Zlámal, Jan Mareš, Martin Vaniak, Jan Andrejkovič, Jiří Pešek a další slavní hráči Slavie se sešli na křtu knížky Věčná Slavia. Slavnostní akce se konala ve Sport baru Synot Tip v Edenu před zápasem s Baníkem. Po křtu následovala autogramiáda. Pro podpisy slavných osobností, které léta hájily červenobílé barvy, si přišly desítky fanoušků.

„O budoucnost Slavie se vůbec nebojím. Myslím si, že ještě vznikne spousta takových knížek o úspěších Slavie, že bude ještě o čem psát. Věřím, že se ta momentální situace co nejdříve vyřeší, hlavně sportovní stránka. Protože to druhé bylo, je a bude a vždycky se z toho nějak dostaneme,“ uvedl Pavel Kuka, když pronášel slavnostní řeč.

Vladimír Šmicer dorazil na křest a autogramiádu v doprovodu svého syna Jirky. A zavzpomínal na období, kdy ve Slavii působil. „Bylo to krásné období. Teď je taková doba, že se nám bohužel nedaří. Ale já věřím, že Slavie se z toho dostane, že se z toho oklepeme. My jsme na to zvyklí, že po těch dobrých letech bývají ty horší. Věřím, že se to nějak stabilizuje a že Slavie zase bude hrát dobře,“ uvedl Vladimír Šmicer.

A co by držitel tří slávistických titulů knize popřál? „Hlavně aby se líbila, já si myslím, že slávistů je opravdu hodně. Myslím si, že si v ní každý něco najde, co se mu bude líbit. Je v ní zachycena celá historie Slavie, takže pro slávisty je to určitě cenný kousek,“ myslí si Vladimír Šmicer.

„Přeju Slavii všechno nejlepší, hlavně aby se dařilo nejen na hřišti, ale i v zákulisí,“ popřál svému milovanému klubu Jan Lála.

„Byly to mé nejkrásnější časy, které jsem ve fotbale vůbec prožil,“ uvedl velký klubista, který Slavii zůstal věrný i v dobách pro klub velmi krušných. „Mám Slavii rád. Já můžu jen děkovat, že mě pan Bican vytáhl do prvního týmu. Od té doby jsem byl Slavii věrný,“ zavzpomínal dojatě reprezentační bek Jan Lála.

Nejstarším ze slávistických účastníků akce byl jedenadevadesátiletý zpěvák Standa Procházka, který je autorem první slávistické hymny Naše věčná Slavie.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články