Slavia dostala další finanční pokutu.

"> Slavia dostala další pokutu za chování fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Slavia dostala další pokutu za chování fanoušků

<p style="margin-bottom: 0cm"> Slavia dostala dal&scaron;&iacute; finančn&iacute; pokutu.</p>

 

Disciplinární komise FAČR potrestala na svém čtvrtečním zasedání náš klub pokutou 20 000 korun za nesportovní chování diváků, kteří při zápase 13. kola Gambrinus ligy s Vikrorií Plzeň vhazovali předměty na hrací plochu.

 

Nejzávažnějším momentem, který byl podroben rozboru komise, byla petarda vhozená v 72. minutě utkání do brankoviště Plzně jedním z neukázněných diváků.

 

V souvislosti s hozenou petardou (technický delegát předmět označil jako dělobuch) podal klub bezprostředně po utkání trestní oznámení a po pachateli bude pokutu vymáhat.

 

Je třeba si uvědomit, že vhazování jakýchkoli předmětů na hrací plochu, včetně pyrotechniky, představuje velké riziko ohrožení zdraví kteréhokoli z aktérů utkání, jde proti sportovnímu duchu fair-play a je výslovně zakázáno také návštěvním řádem stadionu.

 

Návštěvní řád stadionu najdete zde

 

Žádáme proto fanoušky, aby na hrací plochu žádné předměty nevhazovali. Jakýkoliv další exces by totiž pro náš klub už nemusel znamenat peněžitou pokutu, ale existuje zde reálná hrozba uzavření hřiště.

 

Slavia nepyká za chování diváků v hledišti v této sezoně poprvé. Disciplinární komise udělila našemu klubu po zářijovém derby se Spartou pokutu 150 000 korun za použití nedovolené pyrotechniky, vniknutí fanouška Sparty na hrací plochu a rasistické projevy vůči hostujícímu útočníkovi Kweukemu.

 

 

I v tomto případě klub už učinil patřičné kroky k tomu, že významnou část sankce bude v občansko-právním řízení vymáhat po konkrétních vinících, kteří se dopustili protiprávního jednání – devatenáctiletém Jakubovi K., který ve sparťanském dresu přeskočil betonové hrazení v severozápadním rohu a proběhl se po trávníku v Edenu, nebo po dalších výtržnících, kteří svým řáděním v Edenu způsobili v sektoru hostů majetkové škody v celkové výši 140 000 korun. Mimo náhrady škody bude Slavia trvat i na udělení zákazu vstupu do Edenu.

 

 

V souvislosti s nadcházejícím zápasem v Hradci Králové a také s posledním zápasem podzimní sezony s Baníkem Ostrava žádá Slavia své fanoušky, aby se vyvarovali jakéhokoliv chování, které by mohlo zavdat příčinu k dalšímu potrestání našeho klubu od disciplinární komise FAČR.

 

V utkání s Baníkem se navíc bude loučit Standa Vlček. Věříme, že všichni společně vytvoříme našemu legendárnímu útočníkovi důstojnou rozlučku s krásnou fotbalovou atmosférou. Děkujeme!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články