Slavia v Turecku: těsná prohra s CZ Bělehrad | SK Slavia Praha
Více

Slavia v Turecku: těsná prohra s CZ Bělehrad

Namísto zápasu s Galatasaray Istanbul, který zástupci soupeře na poslední chvíli zrušili, se Slavia utkala s CZ Bělehrad, třetím celkem jugoslávské ligy a tradičním městským rivalem Partizanu, který jsme vyřadili ve druhém kole Poháru UEFA.
Namísto zápasu s Galatasaray Istanbul, který zástupci soupeře na poslední chvíli zrušili, se Slavia utkala s CZ Bělehrad, třetím celkem jugoslávské ligy a tradičním městským rivalem Partizanu, který jsme vyřadili ve druhém kole Poháru UEFA. Skóre otevřel po čtvrthodině hry z přímého kopu Jan Suchopárek, vedení jsme však dlouho neudrželi, po faulu Pavla Novotného vyrovnal z penalty Božkovič. Ve druhé půli jsme inkasovali dvě rychlé branky, na konečných 2:3 snížil Karel Kratochvíl po rohu Tomáše Doška. Ten mohl o něco později vyrovnat, svou velkou šanci však nevyužil. Stejně se vedlo i střídajícímu Patriku Gedeonovi, jenž trefil tyč. „I přes porážku jsme podali velmi dobrý výkon, o lepší výsledek nás připravil krátký výpadek mezi třiašedesátou a pětašedesátou minutou, kdy jsme dostali dva góly,“ uvedl trenér Miroslav Beránek.

Slavia - CZ Bělehrad 2:3 (1:1)
Branky: 15. Suchopárek, 74. Kratochvíl - 21. Božkovič z pen., 63. Mrdža, 65. Basta
Sestava Slavie: Václavík - Kratochvíl, Suchopárek, Šuškavčevič, P. Novotný - Kučera, Sláma (74. Gedeon), Kotrba, Hottek - Adauto (68. Dostálek), T. Došek

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články