Střelec hattricku Prošek hráčem kola Juniorské ligy | SK Slavia Praha
Více

Střelec hattricku Prošek hráčem kola Juniorské ligy

PRAHA – Slávisté i nadále svádějí boj o titul s konkurentem z Brna a po nepříliš vydařených utkáních se znovu dostávají do formy. Po vítězství 2:1 na půdě Táborska přejeli sešívaní rozdílem třídy Jihlavu, kterou rozstříleli 6:0. Největším poměrem se na gólovém kolotoči podílel Václav Prošek, jenž se blýskl první, druhou a pátou brankou. Po dlouhých letech tak vstřelil hattrick a podruhé v aktuální sezoně byl vyhlášen Hráčem kola.
Václave, co říkáte na vysokou výhru nad Jihlavou?
Do zápasu jsme vstoupili dobře a dali jsme velmi rychlý gól, z čehož se Jihlava sesypala a my jsme poté přidali další góly. Do poločasu jich bylo celkem pět a už bylo prakticky rozhodnuto za stavu dva, tři nula. Druhý poločas se už jen hrálo, zda se dá ještě nějaký gól či ne, takže hladké vítězství."

Hned tři góly byly z vašich kopaček. Po jaké době se vám povedlo vstřelit hattrick?
Hattrick se mi povedl po hodně dlouhé době, už si ani nepamatuji, kdy to bylo naposledy. Góly ale byly docela jednoduché, samozřejmě se to teď snadno říká, kdybych šance neproměnil, tak to mohlo být jiné. Při prvním a druhém gólu jsem šel sám na branku a při třetím jsem si míč zpracoval, vystřelil jsem a spadlo to tam."

Po menší zápasové odmlce jste se podíval na hřiště a hned máte na kontě hattrick, jaký z toho máte pocit?
Pocit je to určitě dobrý, jsem hlavně rád za vstřelené branky, a že jsem si mohl zahrát. V áčku čekám na šanci, a jelikož nehraju, tak si jdu s chutí zahrát Juniorskou ligu."

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Další články