Los Ligy mistrů: Okruh možných soupeřů se snížil | SK Slavia Praha
Více

Los Ligy mistrů: Okruh možných soupeřů se snížil

PRAHA – Sešívaní se dnes v poledne dozvědí los třetího předkola Ligy mistrů a tedy i jméno možného soupeře, s nímž se střetnou v boji o play-off. UEFA už rozdělila možné soupeře do dvou skupin, a tak mají sešívaní o trochu jasněji, s kým se můžou utkat.
Slavia je spolu s řeckým Olympiakosem a rumunským mistrem Viitorul mezi dvaceti týmy, které se zúčastní třetího předkola Ligy mistrů. Dalších sedmnáct účastníků vzejde z druhého kola kvalifikace.

Týmy mistrovské části se následně rozdělí podle koeficientu na deset nasazených a deset nenasazených, mezi které bude spadat také Slavia. Kromě soupeře se bude současně losovat o to, který celek začne kvalifikaci doma.

Úvodní zápas třetího předkola se odehraje 25. nebo 26. července, odvety pak o týden později 1. nebo 2. srpna.

Los můžete sledovat živě na webu UEFY zde.

Budou sešívaní znát svého soupeře hned po losu? Mohou, ale nemusí. Z nasazených týmů je známý pouze Olympiakos. Ostatní celky teprve musí odehrát odvetu druhého předkola – pokud v něm nenasazený tým přehraje tým nasazený, přejímá v losu jeho koeficient. Podívejte se tak na seznam možných soupeřů Slavie a výsledků úvodního zápasu druhého předkola.

UEFA před losem rozdělila týmy na dvě poloviny a je jasné, že Slavia bude mít za soupeře někoho z těchto týmů:

Soupeři:

Linfield – Celtic Glasgow (úvodní zápas se hraje dnes)
Žilina – FC Kodaň 1:3
BATE Borisov – Alaškert Jerevan 1:1
Mariehamn – Legia Varšava 0:3
Zrinjski Mostar – Maribor 1:2

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články