Soupiska pro UECL: V kádru Sor i Talovjerov | SK Slavia Praha
Více

Soupiska pro UECL: V kádru Sor i Talovjerov

Slavia ve středu potvrdila podobu své soupisky pro vyřazovací fázi Evropské konferenční ligy.

Souboj s Fenerbahce Istanbul, aktuálně pátým týmem turecké Superligy, odstartují sešívaní 17. února na hřišti soupeře, odveta proběhne o týden později v Edenu.

Trenérský tým Slavie mohl zapsat na soupisku 21 jmen, oproti její podzimní podobě UEFA povoluje pouze tři změny. Každý klub nad rámec registrace na listu A může využít i každého hráče mladšího 21 let, který je v klubu alespoň dva roky. Ti se zapíšou na takzvaný list B, kde figuruje například Daniel Samek.

Jindřich Trpišovský a jeho kolegové dopsali na seznam obě zimní posily, stopera Maksyma Talovjerova s křídelníkem Yirou Sorem, a také Madse Emila Madsena. Dánský záložník v bojích v základní skupině E proti Feyenoordu Rotterdam, Unionu Berlín a Maccabi Haifa nefiguroval.

„Promluvil do toho odchod Jana Kuchty, který byl v kvótě povolených hráčů mimo soupisku. Přišli jsme o jedno místo, do toho tam byli zranění hráči. Musíme kalkulovat i s tím, že Alex Bah nemůže v prvním kole nastoupit kvůli trestu za žluté karty. Navíc je tam karetní ohrožení u dalších hráčů, což jsme taky brali v potaz. Nakonec na soupisce bude navíc Mads Emil Madsen, Yira Sor a Maksym Talovjerov právě i kvůli zastupitelnosti na postech, které jsme potřebovali,“ vysvětluje hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Oproti podzimní nominaci chybí kromě Jana Kuchty také Ubong Ekpai, Ladislav Takács a kapitán Jan Bořil, který je po operaci a minimálně celou jarní část nebude k dispozici. Na soupisce nejsou dlouhodobě zranění David Hovorka s Lukášem Provodem. Další změny už sešívaní vzhledem k regulím, které nepovolují registrovat více než tři nové hráče, udělat nemohli. Také proto se na soupisku nedostal Jakub Hromada.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články