Slavia znovu vyloupila Teplice | SK Slavia Praha
Více

Slavia znovu vyloupila Teplice

V desátém kole ČFL zvítězila slávistická juniorka na hřišti rezervy Teplic 1:0 a upevnila si své vedení v tabulce. Utkání v mnoha ohledech připomínalo souboj obou A-mužstev zmíněných týmů přesně před týdnem. Naše béčko se téměř celý zápas bránilo velkému tlaku, zásluhou gólmana přestálo několik vyložených šancí soupeře a dvakrát zachránilo Skácelovo čisté konto břevno. Přesto jsme se z výhry radovali my. V 83. minutě totiž z ojedinělé příležitosti vstřelil vítěznou branku obránce Lapáček.
V desátém kole ČFL zvítězila slávistická juniorka na hřišti rezervy Teplic 1:0 a upevnila si tak své vedení v tabulce. Utkání v mnoha ohledech připomínalo souboj obou A-mužstev zmíněných týmů přesně před týdnem.

Hráči obout mužstev nastoupili do utkání patřičně nabuzení, hrálo se ve vysokém tempu, nahoru dolů a nechyběl ani důraz. Slávisté se v prvním poločase snažili udržet se svým soupeřem krok, potvrdil to například Zachariáš v 19. minutě, ale střela z voleje mu nesedla. Extrémně malé a úzké hřiště, které bylo navíc po celé jeho ploše poseto hrboly, však vyhovovalo více teplickým fotbalistů. Ti se několikrát pokoušeli využít svou převahu, ale buď selhali v koncovce nebo jim radost překazil brankář Skácel. Po gólu volala zejména situace ze 41. minuty, kdy hlavičkoval do břevna útočník Štyvar a v následné skrumáži nedokázali jeho spoluhráči ani na tři pokusy dopravit míč do sítě.

Ani po přestávce se nedokázali naši hráči sžít s prostředím a nechávali Teplicím ještě více prostoru. Čím blíže se také časomíra blížila devadesátce, tím více do hry zasahoval rozhodčí a velmi necitlivě proti nám nařizoval přímé kopy. To vše vedlo k velkému náporu domácích. Nebezpeční byli především Kostečka a Štyvar. Jejich četné vyložené příležitosti ale většinou zlikvidoval Skácel nebo šly mimo. Jednou musel za našeho gólmana zaskakovat záložník Krajčík a v 59. zabránilo Kostečkově střele z osmnácti metrů břevno. Teplicím se nepovedlo svou drtivou převahu za celou půli využít a tak udeřilo na druhé straně. V 83. Kalivoda centroval z volného kopu do vápna, tam se nejlépe zorientoval Lapáček a tvrdou ránou vstřelil jediný gól zápasu. V závěru utkání tlak našeho protivníka vrcholil a to i díky mnoha standardkám, které tepličtí měli. Mladí slávisté však podobně jako jejich starší kolegové o týden dřív prokázali velikou bojovnost a vítězství si už vzít nenechali.

„V utkání jsme měli trochu, vlastně se dá říci hodně, štěstí. Teplice byly lepší a měly mnohem více gólových příležitostí. My jsme bojovali a nakonec dovedli zápas až k vítězství. Podržel nás Skácel, který byl zcela jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Je téměř zázrak, že jsme přežili tolik standardních situací,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Hřiště bylo špatné, utkání těžké a my byli zralí na víc gólů,“ heslovitě zhodnotil střetnutí obránce Martin Lapáček. „Měli jsme štěstí a pak to tam spadlo. Prostě štěstí,“ doplnil střelec jediné branky. „Byl tam hezký centr od Kaliho a chyba obránce, který hrál míč do protisměru gólmana. Balón se přede mě odrazil a pak už ho stačilo jen doklepnout do prázdné branky,“ popsal Lapáček svou první trefu v ČFL a zároveň vítězný gól svého mužstva. „Zachytal jsem si celkem dobře,“ řekl na úvod s úsměvem Jindřich Skácel. „Asi jsme měli trochu štěstí, protože soupeř měl nějaké standardky a několik šancí. My jsme zase vstřelili ze dvou příležitostí jeden gól. K tomu není co dodat,“ pokračoval exolomoucký brankář. „Za bojovnost jsme si zasloužili tak bod, máme tři, takže maximální spokojenost,“ uzavřel více než dvoumetrový hrdina zápasu.

Teplice B - Slavia B 0:1 (0:0)
Branky: 83. Lapáček
Sestava Teplic: Vlasák – Dvořák, Gross, Bílý, Kura – Stárek (85. Geňo), Kostečka, Benát, Maliňák – Štyvar, Zelenka (56. Tomáček)
Sestava Slavie: Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Lapáček, Balík – Krajčík (78. Stejskal), Kalivoda, Kotrba, Buryánek (68. Dubský) – Hašler, Emmerling (88. Budějský)
ŽK: 32. Maliňák – 17. Martin Zacharíáš

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články