Snad se jednou vrátím, říká Adam Petrouš | SK Slavia Praha
Více

Snad se jednou vrátím, říká Adam Petrouš

Českou kolonii v Kazani posílí i obránce Adam Petrouš. Jestliže dodrží kontrakt, měl by v Rusku zůstat tři roky, tedy o rok déle než záložník Richard Dostálek, který se Rubinu upsal také. „Seběhlo se to hodně rychle, jednání začala minulý týden, v pátek jsem už byl dohodnutý na podmínkách..."
Českou kolonii v Kazani posílí i obránce Adam Petrouš. Jestliže dodrží kontrakt, měl by v Rusku zůstat tři roky, tedy o rok déle než záložník Richard Dostálek, který se Rubinu upsal také. „Seběhlo se to hodně rychle, jednání začala minulý týden, v pátek jsem už byl dohodnutý na podmínkách. Odletěl jsem jen doladit nějaké formality a smlouvu podepsal v úterý,“ říká. „Finančně jsem si samozřejmě polepšil. Navíc tam chodí hodně diváků a ani fotbal tam není špatný,“ shoduje se s Dostálkem. A stejně jako jeho spoluhráč, i Adam bude několik měsíců bez rodiny. „Přiletí natrvalo až v létě, půl roku tam budu sám.“

Jako první se ze Slavie vydal do Ruska před necelými dvěma roky Martin Hyský, který své služby poskytuje Dynamu Moskva. Adam Petrouš narazí na Čechy i v Kazani, kde působí Novotný s Čížkem. „To roli nehrálo, samozřejmě mi můžou pomoct s řečí nebo bydlením, ale nerozhodovalo to. Kdyby tam nebyli, šel bych stejně,“ říká šestadvacetiletý obránce. „Jak jsem na tom s ruštinou? Moc dobře ne, na škole jsme se učili jenom rok. Takže si budu muset koupit nové učebnice,“ povzdechne si s úsměvem.

Se Slavií je Adam Petrouš spojen odmalička, kromě krátkého působení v devadesátých letech v Bohemians oblékal výhradně červenobílý dres. „Strávil jsem tady téměř celou dosavadní kariéru. Hráli jsme o titul, v roce 2000 nám utekl mezi rukama. Byli jsme úspěšní v evropských pohárech, objevil jsem se i v reprezentaci. Budu vzpomínat v dobrém a snad si ve Slavii po skončení smlouvy v Rusku zahraju,“ přeje si.

Poslední utkání před pražským publikem čeká Petrouše v pátek, kdy na Strahov přijedou České Budějovice. „Třísla už vypadají dobře, chci nastoupit. Rád bych se rozloučil s diváky a zápas si vychutnal,“ těší se.

Reprezentační a ligová statistika Adama Petrouše

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články