Ze Žižkova s prázdnou | SK Slavia Praha
Více

Ze Žižkova s prázdnou

V druhém zápase za sebou jsme nedokázali vstřelit branku, a tak o výsledku nedělního malého derby na Žižkově rozhodla Straceného penalta. Karel Piták, který se po přestupu z Hradce Králové objevil v základní sestavě na pravé straně zálohy, tak musel ve svém prvním utkání za Slavii spolknout nepříjemnou porážku.

První poločas nabídl vyrovnaný fotbal. Po úvodním oťukávání se do první šance tlačil v 11. Stracený, na roh odvracel obětavým skluzem Petrouš. O chvíli později jsme mohli vést my – po pravé straně zatáhl míč Zelenka, našel T. Doška, který posunul na zleva nabíhajícího Kuchaře. Pižanowski však nájezd ustál a střelecký pokus našeho záložníka vyrazil. Viktorka kontrovala ve 21., kdy si Šmarda naštěstí nerozuměl s Chihurim a na přihrávku v malém vápně nedosáhl. Slávisté znovu zazlobili ve 28. – Zelenka ‘ukličkoval’ v pokutovém území dva soupeřovy zadáky, posunul na Tomáše Doška, který ale nedokázal v ideální příležitosti kloudně vystřelit. Ve 32. prováhal přiležitost ke střele Zelenka. Před půlí nás ještě podržel Václavík, když zlikvidoval sólo Straceného.

Po přestávce úroveň hry klesla, k čemuž bohužel přispěli výraznou měrou naši fotbalisté. Viktorka si vytvořila převahu a Slavia se nedostala do jediné kloudné akce – vázla kombinace i pokusy prosadit se ze vzduchu, nakopávané balóny žižkovští obránci s přehledem odvraceli. První vážné varování vyslal na naší branku Chihuri, jehož střela z 60. minuty proletěla těsně vedle šibenice, za čtyři minuty stejný hráč nedokázal Václavíka překonat z bezprostřední blízkosti. Zle bylo v 69., Stracený se na hranici vápna po střetu s Dostálkem ochotně poroučel k zemi a kopala se penalta, kterou postižený se štěstím proměnil. V 76. byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Kozel a bylo po zápase. Dvě minuty před koncem sice musel předčasně pod sprchy i Sabou, na zvrat jsme už však neměli ani čas, ani sílu.

Jak to viděli naši hráči
Martin Müller komentoval další bodovou ztrátu takto: „Měli jsme šance, ale nedali jsme gól a na ty se hraje. Ve druhém poločase jsme nakopávali dlouhé míče a nikam to nevedlo. Je škoda, že jsme tady neuspěli, ze začátku to vypadalo, že neodjedeme s prázdnou,“ říkal zklamaně náš obránce. Michal Václavík, který nás několikrát podržel, viděl příčinu prohry stejně: „Nedali jsme branku, v tom to je. Po poločase jsme nehráli po zemi a nedostali se k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články