Slavia poslala dopis prezidentovi UEFA | SK Slavia Praha
Více

Slavia poslala dopis prezidentovi UEFA

PRAHA - Na základě negativního verdiktu UEFA týkajícího se zamítnutí žádosti SK Slavia Praha o zachování pozice nasazeného týmu ve třetím předkole Ligy mistrů v soutěžním ročníku 2005/2006, se pražský klub rozhodl obrátit přímo na prezidenta UEFA Lennarta Johanssona, který stál u zrodu myšlenky přidělení dodatečné možnosti Liverpoolu FC...
PRAHA - Na základě negativního verdiktu UEFA týkajícího se zamítnutí žádosti SK Slavia Praha o zachování pozice nasazeného týmu ve třetím předkole Ligy mistrů v soutěžním ročníku 2005/2006, se pražský klub rozhodl obrátit přímo na prezidenta UEFA Lennarta Johanssona, který stál u zrodu myšlenky přidělení dodatečné možnosti Liverpoolu FC zúčastnit se nového ročníku největší evropské klubové pohárové soutěže. Tuto myšlenku následně schválil Výkonný výbor UEFA.

„Znovu opakujeme, že nemáme nic proti zařazení Liverpoolu do Ligy mistrů. Jediné co chceme, aby nebyla poškozena Slavia,“ řekl generální ředitel Slavie Vladimír Leška.

Českomoravský fotbalový svaz dnes doprovodil žádost Slavie korespondencí na nejvyšší možné úrovni, tj. dopisem předsedy ČMFS Jana Obsta předsedovi UEFA Johanssonovi, v němž svaz podporuje žádost pražského celku. „Vedli jsme na UEFA řadu jednání, podobně postupoval například Chorvatský fotbalový svaz, který obhajoval zájmy Hajduku Split," uvedl generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

UEFA dala již dříve jasně najevo, že systém nasazování týmů ani žebříčky koeficientů nedoznají změn. Avšak vzhledem k tomu, že případná neúčast v základní skupině Ligy mistrů sebou přináší i značnou ekonomickou ztrátu, směřuje žádost pražské Slavie i tímto směrem.

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články