Trenér Jarolím přání pro los nemá | SK Slavia Praha
Více

Trenér Jarolím přání pro los nemá

PRAHA - Slávisté zahájili předposlední týden letní přípravy před zahájením sezóny po návratu z Francie ve středu dopoledním tréninkem. Svěřence trenéra Jarolíma čeká v sobotu poslední generálka - přátelský zápas s bundesligovým Kaiserslauternem. Výprava k ní odletí v pátek z Prahy do Stuttgartu...
PRAHA - Slávisté zahájili předposlední týden letní přípravy před zahájením sezóny po návratu z Francie ve středu dopoledním tréninkem. Svěřence trenéra Jarolíma čeká v sobotu poslední generálka - přátelský zápas s bundesligovým Kaiserslauternem. Výprava k ní odletí v pátek z Prahy do Stuttgartu. Fotbalisté v té době budou znát svého soupeře pro předkolo Ligy mistrů. Trenér Karel Jarolím dnes poskytl našemu webu exkluzívní rozhovor.

Do jaké míry jste zatím spokojen s průběhem přípravy?
Myslím, že splnila to, co jsme si od ní slibovali, hráli jsme s kvalitními soupeři, bylo to podle našich představ. Samozřejmě, že to byla přátelská utkání, to, jak na tom jsme, prokáže až samotná sezóna.

Na co se zaměříte tento týden?
Už moc času nezbývá, v sobotu hrajeme poslední generálku s bundesligovým Kaiserslauternem. Už budeme znát svého soupeře v předkole ligy mistrů, bude to hlavně příprava na něj. Přizpůsobíme tomu sestavu i taktiku.

Co říkáte současné podobě kádru?
Já bych byl rád, kdybychom ještě dva hráče udělali. Už jsem několikrát říkal, není to o jedenácti lidech, je to o šestnácti, osmnácti hráčích, kteří jsou připraveni naskočit a podat očekávaný výkon.

Mluvil jste o zúžení kádru, dojde k němu?
Dojde, ale jako první se to samozřejmě dozví samotní fotbalisté. Každopádně bylo ale dobře, že s námi byli, a určitě to nebyla jejich poslední šance.

Několikrát jste mluvil o cílech pro další sezónu a řekl jste, že budete chtít hrát fotbal, na který přijdou lidi, můžete nám tu myšlenku rozvést, jak by takový fotbal měl vypadat?
Fotbal je hlavně o výsledcích. Můžeme hrát pohledný fotbal na efekt, ale když nebudou výsledky, tak to lidi přestane bavit. Chci, abychom hráli agresivní, běhavý, poctivý fotbal. Věřím, že na takovou hru fanoušci přijdou. Doufám, že naše výsledky v přípravě byly dobrou pozvánkou.

Řekl jste, že máte o sestavě jasno na 90%, to znamená, že pochybujete o dvou postech?
To bych takhle neřekl, záleží na soupeři, na našem rozestavení, nejedná se o dvě rozhodnutí, variant je více.

Zkoušeli jste i hru na podhrotového útočníka...
I to je jedna z možností, určitě ji budeme používat.

Blíží se los předkola Ligy mistrů, přejete si nějakého soupeře?
Ne, nemám žádné přání. Já to nijak intenzivně neprožívám, stejně to nemůžeme ovlivnit. Jakmile se dozvíme, s kým budeme hrát, vrhneme se do práce, detailně jeho hru zmapujeme, abychom byli co nejlépe připraveni.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články