Profily našich soupeřů v Poháru UEFA | SK Slavia Praha
Více

Profily našich soupeřů v Poháru UEFA

PRAHA - Připravili jsme pro vás základní profily našich soupeřů v Poháru UEFA.
Soupeř číslo 1 - CSKA Sofia

Termín utkání: 3. listopadu (doma)
Cesta do skupiny poháru UEFA: vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů Liverpoolem (doma 1:3, venku 1:0), 1. kolo Poháru UEFA vyřazení Bayeru Leverkusen
Počet domácích titulů: 28, 8 vítězství v poháru
Největší úspěch v Evropě: dvě semifinále poháru PMEZ, semifinále PVP
Čeští hráči: Robert Caha (již v klubu nepůsobí)
Základní sestava: Hmaruc - Zabavník, V. Ilijev, Zafirov, Gueye - Jakirovič, Gargorov, Tiago, Hdiuíd - V. Dimitrov, Dah Zadí.
Nejbližší program: sobota 15.10. 9. kolo ligy proti Beroe Stara Zagora (doma)
Stručná charakteristika: Nejslavnější bulharský klub, dosáhl v letošní sezóně řadu vynikajích výsledků: vyřadil v Poháru UEFA německý Leverkusen a v přdkole Ligy mistrů potrápil obhájce trofeje Liverpool. V současné době s přehledem vede ligu před Lokomotivem Sofia. K nejlepším hráčům patří slovenský reprezentační obránce Zábavník, moldavský brankář Hmaruc a marocký záložník Hdiuíd.
webové stránky: CSKA Sofia


Soupeř číslo 2 - Viking Stavanger

Termín utkání: 24. listopadu (venku)
Cesta do skupiny poháru UEFA: V předkole Poháru UEFA přes Portadown a Rhyl z Walesu, 1.kolo vyřazení Austrie Vídeň
Počet domácích titulů: 8, poslední v roce 1993
Největší úspěch v Evropě: vyřazení Chelsea z Poháru UEFA v roce 2002
Čeští hráči: nikdo
Základní sestava: Basso - Dahl, Della, Hansen, Pereira - Kopteff, Hangeland, Nygaard, Gaarde - Nhleko, Östenstad.
Nejbližší program: sobota 16.10. Liga proti Valerenga Oslo(doma)
Stručná charakteristika: Viking Stavanger je norský klub se slavnou tradicí, žije trochu ve stínu Rosenborgu Trondheim. V současné době je na pátém místě norské ligy. V Evropě se ještě nedostali nikdy dále než do druhého kola, přesto nemohou být považování za outsidera skupiny. Anglický trenér Roy Hodgson patří mezi nejuznávanější světové trenéry.
webové stránky: Viking Stavanger


Soupeř číslo 3 - Monako

Termín utkání: 30. listopadu (doma)
Cesta do skupiny poháru UEFA: Monako neuspělo v předkole Champions League, vypadlo s Betisem Sevilla. Finalista Ligy mistrů 2003 / 2004 pak v Poháru UEFA bez potíži vyřadil Tilburg.
Počet domácích titulů:7
Největší úspěch v Evropě: finále Ligy mistrů, pravidelná účast v této soutěži
Čeští hráči: Jaroslav Plašil (nyní dlouhodobě zraněný)
Základní sestava: Roma - Squillaci, Modesto, Givet, Evra - Kapo, Sorlin, Zikos, Maoulida - Adebayor, Chevantón
Nejbližší program: sobota 15.10. liga proti Métám (doma)
Stručná charakteristika: Monako bylo na vrcholu své 85-leté existence v loňském roce, kdy se probojovalo do finále Ligy mistrů proti Portu, kde ovšem neuspělo. V klubu došlo k řadě změn, před dvěma týdny skončil i trenér Didier Deschamps. V současné době je Monako na jedenáctém místě francouzské ligy. Největší hvězdou je Uruguayes Chevanton. Stadion Ludvíka II., na němž se každoročně v srpnu hraje zápas o evropský Superpohár, má kapacitu necelých 19 tisíc míst.
webové stránky: Monako


Soupeř číslo 4 - HSV Hamburk

Termín utkání: 15. prosince (venku)
Cesta do skupiny poháru UEFA: přes Pohár Intertoto, ve kterém Hamburk vyřadil Sigmu Olomouc a silnou Valencii.
Počet domácích titulů:6
Největší úspěch v Evropě: vítězství v poháru PMEZ v roce 1983, zisk poháru PVP v roce 1977
Čeští hráči: David Jarolím
Základní sestava: Wächter - Boulahrouz, van Buyten, Demel, Atouba - Wicky, Jarolím, Beinlich, Van der Vaart - Barbarez, E. Mpenza.
Nejbližší program: sobota 15.10. liga proti Wolfsburku v 15:30(doma)
Stručná charakteristika: Hamburk je v současné době špičkovým celkem bundesligy, je na druhém místě za Bayernem Mnichov. Nejslavnější úspěchy sklidil Hamburk na evropské scéně v osmdesátých letech. Hamburg skončil dvakrát po sobě v lize až na osmém místě a do Poháru UEFA se musel letos prokousat přes Intertoto Cup. V jeho dresu nastupuje populární "Jaro", syn našeho trenéra a bratr našeho záložníka David, který byl povolán i do české reprezentace. Trenérem je bývalý reprezentant Thomas Doll. Klub má k dispozici zbrusu nový stadion AOL arénu pro 55 tisíc diváků, kde se bude hrát příští rok mistrovství světa. Nejlepším střelcem týmu je nizozemský reprezentant Van der Vaart, v osmi ligových kolech dal už šest branek. Obranu diriguje další Nizozemec Boulahrouz, Útočnou dvojici tvoří Bosňan Barbarez a Belgičan Emile Mpenza.Jeho bratr Mbo ve službách Anderlechtu nás pomohl Slavii vyřadit v předkole Ligy mistrů, vstřelil branku v obou zápasech.
webové stránky: Hamburk

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články