Návrat z běžek na jedničku | SK Slavia Praha
Více

Návrat z běžek na jedničku

PRAHA - Návrat z horské kondiční přípravy na hřiště proběhl ze dne na den. Ale slávisté ho zvládli. Díky výborné kombinaci na jeden dotek si proti druholigové Viktorii Žižkov vytvořili celou řadu šancí, nastříleli čtyři branky a další mohli přidat...
PRAHA - Návrat z horské kondiční přípravy na hřiště proběhl ze dne na den. Ale slávisté ho zvládli. Díky výborné kombinaci na jeden dotek si proti druholigové Viktorii Žižkov vytvořili celou řadu šancí, nastříleli čtyři branky a další mohli přidat.

„Bylo to v pohodě, sundal jsem běžky, dali mi balón," žertoval nad náhlou změnou sportovního vybavení Matej Krajčík. „Na horách jsme nabírali fyzičku, je jasné, že lehkost s míčem ještě trochu chyběla. Dnes nám pomohl rychlý gól. Asi každý návrat k fotbalu přivítal." A jak si v neděli nejlépe odpočine? „Zajdu si zaplavat, dám si saunu, výřivku, pak možná do kina a v pondělí už zase trénujeme."

Stanislav Vlček sledoval druhý poločas už z hlediště, byl mezi pěti v poločase vystřídanými hráči. „Návrat z hor dopadl mnohem lépe než vloni, to nám Viktorka nasázela šest branek," vzpomněl si náš útočník, který dal druhý gól a měl řadu dalších šancí. „Dušan mi poslal krásnou přihrávku, nezbývalo než poslat míč do sítě," popsal svoji trefu.

Martin Latka odehrál celých devadesát minut. „V druhém poločase už to nebylo ono, ale v prvním jsme hráli dobrý fotbal, dařilo se nám kombinovat po zemi, dali jsme branky," řekl našemu webu náš stoper. „V téhle fázi přípravy nemá cenu výhru přeceňovat," dodal Latka. „O změně místa herního soustředění jsme si ještě nepovídali, určitě by nebylo rozumné něco riskovat. Hrát budeme ligu i poháry ve stejné zimě, navíc vloni v Turecku hodně pršelo, záruka, že bychom hráli v lepších podmínkách, by stejně nebyla."

Trenér Karel Jarolím stáhl do druhého poločasu hru na tři obránce, jedním z nich byl Petr Zábojník. „Samozřejmě je to na hřišti znát, v obraně se musí mnohem více komunikovat, i pohyb je jiný," uvedl Zábojník. „I v druhé půli jsme měli zajišťovat pečlivou defenzívu, utkání dovést do vítězného konce, jsem rád, že se to podařilo. Nebylo to úplně snadné, zátěž na horách byla samozřejmě naprosto odlišná."

„Nastoupili jsme hned po soustředění, bylo to těžké, ale důležité je, že i tak jsme vyhráli," řekl gólman Martin Slavík. „Byl to trochu nezvyk, ale už během prvního poločasu jsme se dostali do tempa a soupeře přehráli," dodal Slavík.

Dušana Šventa bylo plné hřiště, na dvě branky přihrál, do dalších šancí se dostal sám, branku mu souzeno dát nebylo. „Já vím, že zatím dávám jen góly hlavou, je to zajímavé, taky mne napadlo, že bych se měl trefit nohou. Přitom já jsem nikdy v životě góly hlavou nedával. Snad to přijde v lize," usmál se. „Měl jsem trochu těžké nohy, jsem rád, že jsme se vrátili k fotbalu. Já nejsem žádný velký běžkař, takže jsem toho na horách víc naběhal bez lyží," vzpomněl si na minulý týden. „Na běžkách to pro mne byla spíš legrace. Dneska jsme měli velkou chuť si zahrát, asi jako ostatní „chalani". Ještě máme měsíc přípravy na ostré zápasy. Já věřím, že se na to i v Německu nachystáme velice dobře."

Pro podpisy našich hráčů - Dušana Šventa, Lukáše Jarolíma, Karla Pitáka a Martina Latky si můžete přijít v neděli do haly v Edenu, kde proběhne Svátek míčů Adidas. Program začíná ve 13:00 hodin, autogramiáda přibližně ve 14:30. Akci pořádá Magistrát hlavního města Prahy, pozvánku najdete na úvodní stránce našeho webu.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články