V sobotu proti Cottbusu a Žižkovu | SK Slavia Praha
Více

V sobotu proti Cottbusu a Žižkovu

PRAHA – Na dvou frontách budou v sobotu bojovat slávističtí fotbalisté. Už v pátek po dopoledním tréninku část týmu odjede do německého Cottbusu, kde prověří patnáctý celek Bundesligy v generálce před jarní částí sezóny.
PRAHA – Na dvou frontách budou v sobotu bojovat slávističtí fotbalisté. Už v pátek po dopoledním tréninku část týmu odjede do německého Cottbusu, kde prověří patnáctý celek Bundesligy v generálce před jarní částí sezóny.

Pod vedením asistenta trenéra Pavla Řeháka kombinovaný tým vyztužený mladými hráči v sobotu dopoledne odehraje první duel tradičního zimního turnaje Tipsport Cup proti druholigové Viktorii Žižkov.

Ani do jednoho z duelů nezasáhnou tři fotbalisté, kteří stále doléčují svá zranění. Stanislav Vlček, Radek Dosoudil a Aleš Urbánek se budou v sobotu připravovat s kondičním trenérem Janem Netscherem. Nadále platí informace, že Vlčkovo zranění není nijak závažné, v plném tréninku by měl být příští týden.

Problémy z předcházejících duelů mají také David Kalivoda, který si natáhl sval při prvním střetnutí v Blšanech proti Mostu, a David Hubáček, kterému lékaři sešívali palec na noze po halovém utkání v Sazka aréně.

Do Německa naopak odjede také uzdravený brankář Matúš Kozáčik a útočník Tomáš Necid, který se zotavil z virózy. Oba by měli nastoupit v týmu, jehož osu bude tvořit ligový kádr. Začátek zápasu na hlavním stadionu Energie je v sobotu v 16 hodin.

Asistent Pavel Řehák povede kombinovaný tým proti Žižkovu, v Praze zůstanou například Marcel Gecov, Bořek Dočkal a Jakub Diviš. Na umělé trávě v Edenu se představí také další mladí hráči. Červenobílí v tradičním zimním turnaji obhajují loňskou finálovou účast. Výkop duelu je v 10:30.

Energie Cottbus má za sebou turnaj v turecké Antalyii, na kterém v minulosti startovala i Slavia. V semifinále porazila Dynamo Minsk 3:1, ve finále prohrála s Fenerbahce na penalty 3:4, když v normální hrací době skončilo utkání bez branek. Finálová sestava: Tremmel – Szelesi, McKenna, Mitreski, Cvitanovic (66. Ziebig) – Rost, Kukielka (31. Bandrowski), Munteanu (82. Küntzel) – Gunkel (82. Shao) – Kioyo, Radu (82. Baumgart). Nejlepším ligovým střelcem Energie je se šesti brankami rumunský záložník Vlad Munteanu.

Na našem webu můžete z obou zápasů sledovat přímé online reportáže.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články